Sørnett

Flytårnet reiser seg

GLEDER SEG: Lufthavnsjef Thomas Langeland. (Foto: Harald Helland)

GLEDER SEG: Lufthavnsjef Thomas Langeland. (Foto: Harald Helland)

Lufthavnsjefen og flygelederne på Kjevik jubler. Kun det tekniske utstyret mangler før nytt kontrolltårn er klart.

Publisert:

[youtube]http://youtu.be/RkBouTEA8dk[/youtube]

Kristiansand Lufthavn Kjevik bygger nytt kontrolltårn. Lufthavnsjef Thomas Langeland gleder seg til å ta i bruk det nye tårnet.

– Vi får mye ut av dette kontrolltårnet. Det oppfyller myndighetenes krav til visuell sikt og kommer til å gi et mye bedre arbeidsmiljø fordi det gamle er helt utslitt. Dette blir Norges mest moderne tårn, sier en stolt lufthavnsjef.

Selve tårnet er ferdig, men det gjenstår å innstallere det tekniske utstyret. Det var budsjettert med en prislapp på 70 millioner kroner, men lufthavnsjefen sier at det blir litt dyrere.

– Det er vanlig at byggeprosjekter blir dyrere enn antatt, og det kommer til å skje her også. Men prisen blir ikke mye over 70 millioner kroner, forteller Langeland.

 

Flygelederne jubler
Sikten fra flytårnet på Kjevik er så dårlig at flygelederne har måttet bruke et filmkamera for å få full oversikt over rullebanen. De har i lang tid ønsket seg et nytt flytårn, og nå står det snart klart til bruk.

[img74244_2RS]

– Utsikten er viktig for oss. At den blir bedre gjør det lettere for oss å gjøre vår jobb. Dette er positivt også for de reisende. Det nye tårnet betyr at flytrafikken vil gå mer effektivt enn den gjør i dag, sier flygeledersjef Gjermund Torp. Han gleder seg til det nye tårnet er klart.

 

Behov for nytt tårn
Kjeviks utvidelser de siste årene har skapt behovet for et nytt flytårn. Det gamle tårnet er bare halvparten så stort som det nye, og det vil bli revet så snart det nye er tatt i bruk.

– Det er veldig slitt. Det finnes vel ingen dato for når det er helt utslitt, men for oss har det nye tårnet vært et savn i flere år, sier Torp.