Sørnett

Foredrag om hensikten med livet

Ali Qamar forklarer om viktige ting man skal fokusere på som muslim. FOTO: Damares Stenbakk

Ali Qamar forklarer om viktige ting man skal fokusere på som muslim. FOTO: Damares Stenbakk

Fredag 24. mai var det foredrag på Vågsbygd Samfunnshus, med et islampreget tema om hensikten med livet.

Publisert:

Leder for organisasjonen Al-Hidayah Norge, Ali Qamar holdt et foredrag som handlet om hensikten med livet og hvordan islam som tro kan bidra bedre i samfunnet. Qamar er under utdanning som molekylærbiolog  i Oslo, og har kunnskap innfor islam gjennom kurs og samarbeid med lærde.

- En fokuserer alltid på de store tingene i livet, men de små er også like viktig, begynner han i foredraget.

 

Han synes det er viktig å minne muslimer på hvordan være en god muslim i samfunnet i dag. For eksempel ved å hjelpe andre enn oss selv.
- Det er en stor del av vår religion å hjelpe. Hjelpe den gamle damen over vegen, eller naboen vår med å bære ved. Og ikke bare si ”salam” til folk vi kjenner på gaten, men være åpen til andre. Dette er småting man må ta tak i, forteller han.

- Det er obligatorisk å be og faste som muslim, men hvor mye forstår vi vår religion?, fortsetter han, og siterer en fortelling av profeten Muhammed.

Reserve
Mufti Mummad ibn Adam som i utgangspunktet skulle holde foredraget ”Hadith VS Sunnah” avlyste forelesningen etter han fikk flyet sitt kansellert i England. Derfor måtte Qamar steppe inn som reserve denne dagen.

- Han er oppriktig lei seg for å ikke kunne komme, men lover å holde et kurs neste måned. En hel helg eller en dag med et spesielt tema, forklarer han.

Mufti Muhammad ibn Adam, som er en britisk lærd, er kjent for sine suksessfulle ekteskapskurs. Han holder foredrag og kurs i den vestlige verden i ulike temaer. I tillegg bruker han en del tid på å skrive bøker. Boken ”Islamic Guide to Sexual Relations” er hans mest populære bok, som omhandler intimitet og samvær innenfor islams rammer.

Ser frem til neste foredrag
Kadra Abdi var en av dem som synes foredraget var interessant, selv om hun håpet på å få svar på det hun lurte på av den lærde Mufti. Hun ser frem til Mufti Muhammads besøk neste måned.

[img91113_2RM]

- Det hadde vært greit å fått vite forskjellen på en Hadith og Sunnah, noe som står sentralt i islam. Jeg tror jeg hadde lært mye av Mufti, så jeg skal selvfølgelig på hans neste kurs, sier hun.

Kadra Abdi forteller videre at hun har hatt stor lærdom av andre islamske foredrag som har foregått i Kristiansand. En av dem som gjorde størst inntrykk var den amerikanske Sheikh Khalid Yasin, som holdt foredrag i fjor.

- Etter han var her på Sørlandet var det fem som konverterte. En av dem var en 80 år gammel dame. Hun konverterte på dagen. Khalid Yasin er utrolig mann, som er flink til å snakke, avslutter Abdi med et stort smil.
[faktaboks]