Sørnett

Fortsatt feilskilting i Ålefjærveien

I september lovte Harald Sødal, leder i navnekomiteen i Kristiansand kommune, å ordne opp i feilskiltingen. Når vi nå skriver januar står samme skiltet fortsatt.

Publisert:

I høst tok Sørnett for seg feilskiltingen mot det nye byggefeltet som er markedsført ”Justneshalvøya” som har skjedd i Ålefjærveien. Kjernen i saken var at Statens Vegvesen har satt opp misvisende skilt før og i rundkjøringa med avkjørsel til det nye byggefeltet. Etter Sørnett tok opp saken i høst ble det sagt at det skulle bli ordnet om kort tid. Fire måneder senere har det ikke skjedd noen ting, tross flere henvendelser fra lokalbefolkningen.

Oppgitt

Torbjørn Justnes fra Justnes & Justvik Historielag, sier til Sørnett at det er ubegripelig at kommunen ikke hører på hva lokalbefolkningen har å si i denne saken. De har sent inn et eget fornuftig navnforslag, ”Justnesskauen”, som ikke ville vært misvisende slik som det er i dag. Justnes ligger i realiteten et godt stykke unna det nye byggefeltet, og har allerede vært i bruk som skilting til de som bor der.

Endringen kommer

Harald Sødal som er leder for navnekomiteen i Kristiansand Kommune, uttalte i høst til Sørnett at dette skulle bli rettet opp.  Sørnett har i dag snakket med Harald Sødal og han ble overrasket over at det ennå ikke var gjort noe da saken ble avgjort for en god stund siden.

Sødal dro da ut for å se på feilskiltingen selv og konkluderte med at det er utbyggerne som har satt opp galt skilt, noe som aldri skulle ha skjedd. Deretter tok Sødal saken opp med Vegvesenet som skal ta fatt i saken med en gang.

–Dette er svært uheldig, og nå skal det bli ordnet opp i så fort som mulig, sier Sødal til Sørnett.

Nøkkelord