Sørnett

Gårdeier tar til motmæle

Det er fuktproblemer i kjelleren under Gimletun barnehage. FOTO: Kjetil Vataker Johansen

Det er fuktproblemer i kjelleren under Gimletun barnehage. FOTO: Kjetil Vataker Johansen

Det skal være en deffekt overvannsledning som har forårsaket vannlekkasjen i kjelleren i lokalene hvor Gimletun barnehage holder til. Gårdeier Stig Berg-Thomassen mener det er kommunens ansvar å reparere det dårlige ledningsnettet.

Publisert:

Ledningen skal ligge bak bygget og tar inn vann fra en bekk og boliger som ligger ovenfor, og går inn i veggen på Gimletun barnehage.

- Uten opprustning vil ikke dette bedre seg, påstår Berg-Thomassen. Han forteller at han er i dialog med kommunen vedrørende overvannsledningen, men venter fremdeles på svar.

Ikke bekymret
- Det er noe vann i kjelleren, men ikke nødvendigvis noen skader, sier Berg-Thomassen. Han ser heller ikke på dette som noe veldig stort problem, da kjelleren er et bomberom med tykke vegger og gulv.

Han påstår at vannet ikke påvirker inneklimaet, men at det er noe galt med ventilasjonssystemet i barnehagens lokaler.

Daglig leder i barnehagen, Gyro Mosdøl, avviser påstanden om feil med ventilasjonsanlegget.

- Det er ingenting som tilsier at det er noe galt med det, sier hun.

Uenighet om ansvar 
Berg-Thomassen forklarer at han er i dialog med barnehagens eier, Hans Jacob Sundby, men at de to ikke klarer å komme til noen enighet om hvordan fuktproblemet skal løses.

- Etter utbyggingen som Sundby hadde ansvar for i fjor sommer, står det permanent vann i vår kjeller. Det har det aldri gjort før, og det har blitt mye verre etter dette, sier Berg-Thomassen. Vannet skal ifølge Berg-Thomassen ha kommet og gått i kjelleren i over 30 år.

- Bryter avtalen
Berg-Thomassen sier at det er trist og leit at han og Sundby ikke ser ut til å bli enige om hvem som har ansvar for hva.
- Vi mener Sundby ikke har gjort jobben sin, og at han har brutt det han har forpliktet seg til i henhold til utbyggingsavtalen. Det er han som stod for utbygningen som har medført vann i vår kjeller, forteller Berg-Thomassen.

De to kommer heller ikke til enighet rundt hvor konflikten skal løses hen. Berg-Thomassen vil løse problemet i felleskap, og har i over ett år bedt Sundby om å møtes i Kristiansand for å skape en dialog rundt tvisten. Han mener at Sundby, som holder til på Jessheim utenfor Oslo, ønsker at møtet skal holdes der.

Kommuneoverlege Vegard Vige mener barnehager generelt må være i en nogen lunde akseptabel befatning, men forklarer at det må mye til før han setter “kroken på døren”.

- I førstehånd gjør vi ikke det, men på en annen side kan ikke barnehagen drives i et bygg som ikke er forsvarlig.

Han påpeker at inneklimaet ofte blir verre om vinteren ettersom det er mindre lufting og barna er mer inne enn ellers. Dermed kan konsekvensene bli større dersom konflikten ikke løses.
  
Vige skal ha blitt informert av Berg-Thomassen om at de jobber med å finne en løsning på fuktproblemene.

Undersøker
Dag Tobiassen, ved Ingeniørvesenet ved vann- og avløpsavdelingen i Kristiansand, kan fortelle at de er i gang med å undersøke området.

- Vi sjekker nå de kommunale ledningene som ligger i grunnen, og undersøker om den forverrer situasjonen ved Gimletun barnehage.