Sørnett

Gatemagasinet Klar 5 år

I 2006 kom gatemagasinet Klar på gata i Kristiansand, og selges av rusmisbrukere. Redaktør Oddmund Harsvik hadde ikke trodd at det skulle bli så stort som det har blitt.

Publisert:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=trdDRShp3ds[/youtube]Harsvik mener magasinet i større grad får vanlige folk til å forstå rusmisbrukerne på en annen måte enn før. Der folk før gikk en omvei for å slippe å møte på narkomane, snakker de nå mer med dem. Det mener Harsvik er en av årsakene til suksessen bladet har hatt. - Det var et absolutt behov for et blad som dette i lokalsamfunnet, som har blitt dekka gjennom dette bladet, sier han som en av årsakene til suksessen sålangt.

Stiftelsen Klar ble stifta i 2002 for å drive forebygging, holdningsskaping og lavterskelstilbud for rusmisbrukere, og i 2006 kom gatemagasinet Klar ut for første gang. Harsvik har selv en bakgrunn som alkoholiker, og han hjelper på denne måten andre rusmisbrukere til et bedre liv. De har ingen formelle samarbeid med andre lignende blader, som = Oslo, men  alle er medlem av det Internasjonale Gatemagasinforbundet. Magasinet prioriterer lokale saker, selv om de har mulighet til å hente inn noe stoff fra andre blader gjennom det internasjonale gatemagasinforbundet.