Sørnett

Gepard-brødrenes nye navn

Gepardene fra dyrehagen i Borås, Sverige, har nå fått nye navn gjennom en navnekonkurranse. Foto: Pia Charlotte Fredriksen

Gepardene fra dyrehagen i Borås, Sverige, har nå fått nye navn gjennom en navnekonkurranse. Foto: Pia Charlotte Fredriksen

Åke, Olof og Bertil er blitt til Astante, Kito og Kasi.

Publisert:

Sørnett var tilstede 7.mai da gepardene ankom fra Borås, Sverige. Da kunne Per Arnstein Aamot, administrerende direktør i Dyreparken, fortelle at de ønsket relevante afrikanskinspirerte navne-forslag. Han kunne også avsløre at mange av de kreative forslagene var navn på kjendiser fra Kristiansand og navn på øyer rundt byen.

I går var navnene klare, gepardene har fått navnene Astante, Kito og Kasi.

- Vi har prøvd å velge navn som klinger godt, som er korte og ikke for like, samtidig som det er lett å huske både for dyrepassererne og gjestene. I tillegg er de afrikanske og har en fin betydning, sier Helene Akselsen, Dyreparkens biolog og leder for juryen som valgte de nye navnene til Fædrelandsvennen.

Funnet seg til rette

Dyrepasser Olav Åsland sier at gepardene har funnet seg godt til rette.

- Det har gått mye bedre enn jeg hadde trodd. At de ligger og slapper av så godt tyder på at de har funnet seg godt til rette og ikke stresser med å komme ut. De er veldig tillitsfulle.

Mange forslag 

Hele 450 forslag, de fleste med tre navneforslag hver ble sendt inn til navnkonkurransen.