Sørnett

Gir 50.000 kroner til kvinner

Søndag 18.oktober går årets TV-aksjon av stabelen, og i år er det CAREs arbeid for kvinner som står i sentrum.

Publisert:

- Vi gir det tradisjonelle beløpet på 50.000 kroner i år også, men temaet i år engasjerer oss veldig, sier rådgiver i strategisk utvikling i Vest-Agder Fylkeskommune, Lisbeth Reed.

Hun trekker linjer til likestillingsarbeidet på Sørlandet og er veldig positiv til årets TV-aksjon.

- Hvis man hjelper kvinner, hjelper man de rundt også, forteller Reed.

I år skal pengene gå til CARE-Norge, en del av verdens tredje største bistandsorganisasjon. Pengene vil bli brukt til CAREs arbeid med å gi verdens fattigste kvinner muligheten til å klare seg selv.

Poenget er ikke at CARE skal gi pengene direkte til kvinner, men at de skal gjennom veiledning hjelpe kvinnene til å drive spare- og låne grupper.

Det er små lokale banker på mellom 15 - 35 kvinner som driver og eier sammen. Veiledere fra CARE gir kvinnene råd til hvordan de skal drive gruppene, og de får opplæring og hjelp til hvordan de kan tjene mer.

Bli bøssebærer

I Kristiansand er det ca 13 forskjellige bøsseområder og det er lederne for hvert område som er ansvarlig for å skaffe mellom 20 – 150 mennesker per område til å gå med bøsse.

Det er mange menighetsmiljøer som er ryggraden i vervingen og organiseringen av bøssebærerne. Det setter fylkesleder for TV-aksjonen i Agder, Anita Mørland, stor pris på. Hun har en sterk oppfordring til folket på Sørlandet;

- Vær med i en lokalhandling, i en solidaritet til kvinner i de fattigste landene. Det er blitt sagt at kvinnene er løsningen på verdens fattigdom, sier hun.