Sørnett

-Gjerne for meg

Lege og akupunktør Holgeir Skjeie ved Hellemyr legekontor er usikker på om søknaden har noe for seg .

Publisert:

- I utgangspunktet tror jeg det ikke er noen god ide. Det kommer ann på hva det skal brukes til. Jeg er likevel ikke prinsipielt imot dette . Hvis det handler om autorisering i forhold til hvem som kan utøve dette, så blir det litt feil for meg. Handler det derimot om eksklusivitet i forhold til tittelen som akupunktør, så gjerne for meg, sier Skjeie.

Hvem som helst

I dagens system kan nesten alle kalle seg akupunktører.

-Til nå kan hvem som helst kalle seg akupunktør og praktisere dette fordi helsepersonloven sier at en kan bruke de metodene en mener en er kvalifisert til. Hvis jeg som doktor har lært meg metoden, må du forutsette at jeg har lært med dette på en adekvant måte, sier han.

Tittelen viktigst

Cecilie Brewer i Norsk Akupunkturforening sier at det er styrking av tittlelen som er hovedfokuset ved autoriseringssøknaden.

- Vi krever en form for kompetanse med denne søknaden. At de som vil kalle seg akupunktører faktisk har den kompetansen vi krever. Vi løfter nivået til de som driver med akupunktur til et høyere nivå, sier hun.

240 studiepoeng

Grunnlaget for autorisasjon i Norsk  Akupunktørforenings søknad ligger på 240 studiepoeng. Minimum 120 studiepoeng i akupunktur ad modum, og minimum 90 studiepoeng i anatomi, fysiologi og sykdomslære.