Sørnett

- Godt forhold til russen

Mange ute: Kjartan Myklebust tror på mange natteravner ute i kveld. Arkivfoto: Eskil Fossum Olsen

Mange ute: Kjartan Myklebust tror på mange natteravner ute i kveld. Arkivfoto: Eskil Fossum Olsen

Natteravnene i Kristiansand har bare gode erfaringer med årets russ. Kjartan Myklebust forteller om natteravnenes planer i kveld og natt.

Publisert:

Kjartan Myklebust har ansvar for organiseringen av hvilke natteravner som skal ut på beredskap i Kristiansand. Han forteller at det ikke er noen problemer i forholdet mellom natteravnene og russen.

- Vi har absolutt et godt forhold til russen. De vet godt hvem vi er, og vi får for det meste bare masse gode ord og klemmer, sier en fornøyd Myklebust til Sørnett.

Mange natteravner ute
Myklebust er positiv til kveldens innsats fra natteravnene i Kristiansand.

- Vi regner med at det blir mellom 15 og 20 natteravner ute i dag, og det er bra. Hvis vi blir over 15, så blir jeg veldig fornøyd, forteller Myklebust.

Kjartan Myklebust, en av Kristiansands mange natteravner, forteller at det er mange mennesker i feststemning ute på kveldene denne våren. Han tror det kommer til å være mange ute også i kveld.

- Det er stadig mye folk ute på lørdager, og vi ser på dette som en ekstra lørdag. I tillegg er det alltid ekstra folk ute når det er vår og mai, sier Myklebust.

Fokus på sikkerhet
Natteravner ute må ta hensyn til at det er ekstra mange ute på nattestid denne årstiden.

- Det blir et ekstra fokus på sikkerhet i denne perioden. Vi har dessverre hatt noen leie episoder hittil i år, blant annet der to natteravner ble rammet av vold fra en jente, forteller Myklebust.

Kjartan Myklebust understreker at det ikke er natteravnenes jobb å stoppe bråk og voldsepisoder.

- Vi natteravner skal alltid holde en passe avstand, samtidig som vi er synlige. Vi skal tilkalle politiet hvis det skjer noe alvorlig, slår Myklebust fast.

Været er en faktor
Myklebust og natteravnene synes det er greit at det ikke er meldt så godt vær.

- Været spiller ofte en rolle for hva som skjer på kveldene. Vi har erfaring med at dårlig vær alltid er en demper for unødvendig uro, forklarer natteravnleder Kjartan Myklebust til slutt.

Ifølge pent.no blir været i natt overskyet, med enkelte regnbyger.