Sørnett

Gratisparkeringen ved UiA forsvinner

Nå blir det slutt på gratisparkering på UiA i Kristiansand. FOTO: Raymond Andre Martinsen.

Nå blir det slutt på gratisparkering på UiA i Kristiansand. FOTO: Raymond Andre Martinsen.

Den 19. oktober vedtok universitetsstyret ved UiA at gratis parkeringen på campuset skulle fjernes. Nå skal UiA i Grimstad og i Kristiansand få felles sats på parkering.

Publisert:

- Vi i Studentorganisasjonen i Agder (STA) er fornøyde med denne ordningen.  Det er studentene som har kommet med forslaget om likebehandling mellom campus i Grimstad og Kristiansand,  sier leder i STA Kai Steffen Østensen.

Det skal koste ti kroner dagen å parkere på Universitetet i Agder. I dag er det 514 parkeringsplasser ved Campus Grimstad, og 1066 ved campus i Kristiansand. Det vil bety at campus Kristiansand vil få inn over 10 000 kroner i parkeringsinntekter hver dag, hvis alle parkeringsplassene blir brukt.  Parkeringssatsen stiger til ti kroner i Grimstad 1. november i år, og det er fortsatt usikkert om de ved universitetet i Kristiansand må betale i 2016.

- Vi skulle selvfølgelig ønske at vi kunne ha gratis parkering ved begge universitetene. Men så lenge det koster å parkere i Grimstad er dette eneste utvei, forteller Østensen.

 

Hør hva studentene Sørnett møtte på parkeringsplassen på UiA mente om at de måtte begynne å betale for å sette fra seg bilen.