Sørnett

- Han kunne vært lærer

Snorre Haraldstad, Anders Aanensen og Vegard Saga møtte kronprins Haakon i klasserommet sitt. Foto: Rikke Monsen

Snorre Haraldstad, Anders Aanensen og Vegard Saga møtte kronprins Haakon i klasserommet sitt. Foto: Rikke Monsen

Den uformelle kronprinsen ble "reservelærer" for klasse 2std, og elevene Snorre, Vegard og Anders fikk en historie å fortelle i all tid.

Publisert:

- Vi hadde trodd han var mer sånn streng og alvorlig, men han var veldig avslappa. Han er helt klart en god frontfigur, mener guttegjengen fra klasse 2std, Anders Aanensen (17), Snorre Haraldstad (17) og Vegard Saga (17).

De tre var i den heldige klassen som fikk kronprinsen som instruktør under skolens Dignity Day, og har fått ny respekt for Norges tronarving.

- Han bare lente seg på kateteret

- Det er ganske kult at vi har fått han hit, det er på en måte noe å fortelle folk om resten av livet, han skal jo bli konge om noen år, forteller Saga.

Les mer om kronprinsens dag på Katta-Gimle her!

I klasserommet gikk kronprinsen først rundt og håndhilste på alle. Deretter gikk han gjennom oppgave og hjalp folk finne verdighetsrelasjoner gjennom å spørre hva de drev med på fritiden og alt.

- Han bare lente seg på kateteret og snakket med oss, sier Aanensen og blir støttet av Haraldstad:

- Han kunne vært en lærer, han var veldig flink til å snakke med oss og presentere oppgavene.

- Har allerede hjulpet en gammel dame

De var ikke i tvil om at kronprinsens verdighetsengasjement var viktig. Ungguttene mente det fikk dem til å tenke over ting på nye måter.

- Verdighet er et spesielt og vanskelig tema, med mange definisjoner. Men når vi startet å snakke om det og vi så hvor enkelt det kan være også, så fikk vi et nytt syn på det, takket være kronprinsen, forklarer Aanensen.

- Dagen gir oss en påminnelse om det med verdighet, jeg har allerede merket at jeg tenker mer over ting, forteller Saga troverdig og legger til:

- Jeg har allerede hjulpet en gammel dame i byen.

Og om kronprinsens besøk er virkningsfullt er 17-åringene ikke i tvil om.

- Det hadde nok ikke vært det samme om det hadde vært en lærer eller noen ukjente som fortalte oss det. Når temaet har blitt tatt opp av kronprinsen så glemmer man det ikke så lett, mener de tre.