Sørnett

Handler om trygghet

Slik blir foreldre tatt imot på flere ulike språk på Kongsgård flyktningbarnehage.

Slik blir foreldre tatt imot på flere ulike språk på Kongsgård flyktningbarnehage.

Kongsgård Flyktningbarnehage på Lund er den barnehagen i Kristiansand som har fått flest ressurser til tospråklige assistenter. Det kunne de ikke ha vært foruten.

Publisert:

 - Man kan ikke kaste barnet ut i et basseng med norsk, uten å lære dem å svømme. De vil drukne uten en skikkelig opplæring, sier enhetsleder ved Kongsgård flyktningebarnehage ,Gro Aanonsen. Hun mener  at barnehagen ikke kunne ha vært foruten de tospråklige assistentene, og at de fungerer som et helt essensielt bindeledd mellom dem og barna.

- Assistentene skaper trygghet og forståelse, og er en viktig del av integreringen av nye unge landsmenn. Det er sagt at barn trenger syv år på å lære seg et nytt språk, det er klart det er nødvendig å starte tidlig, sier Aanonsen.

Hun er ikke i tvil om at ressursen er ekstremt viktig også i andre barnehager, og synes det er dumt at ikke finnes midler til å dekke alle barnehagene.
- Det kan være lett å overse konsekvensene ved å ikke tilby et slikt tilbud. Det finnes dessverre også relativt lite kunnskap om temaet, men jeg er overbevist om at gode norskkunnskaper må komme i takt med økt kunnskap om morsmålet.