Sørnett

Hånes skole først i vaksinekøen

Rektor ved Hånes skole: Inger Brit Torsøe

Rektor ved Hånes skole: Inger Brit Torsøe

Hånes skole er hardt rammet av Svineinfluensaen, og rektor Inger Brit Torsøe har nå fått klarsignal til å få vaksine til alle sine ansatte når neste vaksinebølge kommer til Kristiansand.

Publisert:

- Vi har fått over ti bekreftede tilfeller av svineinfluensa blant våre ansatte og elever. Vi må gjøre noe for å bekjempe dette, forteller Torsøe

Hun har kontaktet vaksinasjonskontoret i Kristiansand om å kunne få fellesvaksinere  personalet på skolen.

- Vi har fått bekreftet at når neste bølge med vaksine kommer så står vi på lista over de som får vaksinen, fortsetter rektoren.

Skolen har i de siste dagene vært så redusert at elevene har måtte vært i større grupper for å ha nok lærere til elevene.

- De ansatte på skolen skulle veldig gjerne hatt vaksinen allerede nå, de har ikke lyst til å bli syke og i verste fall smitte barna, sier rektoren fortvilt.

Smittevernoverlege i Kristiansand Dagfinn Haarr er ikke helt oppdatert på saken, men synes at det er et godt tiltak.

- Vi synes at dette er et godt tiltak og etter at risikogruppene har fått sitt så er absolutt de som jobber med barn blir vaksinert, forteller Haarr.

Haarr mener at Hånes skole nå ikke får særbehandling i forhold til andre skoler og påpeker at det snart vil komme nok vaksine til alle som vil ha.

- Vi håper at vi snart kan særbehandle alle, jeg kan ikke kommentere om de vil komme foran andre i køen, for det kommer an på hvor langt legekontorene har kommet med vaksineringen, sier kommuneoverlegen.

Ingen av de andre skolene som Sørnett har kontaktet i dag ønsker å kommentere saken, men etter det Sørnett erfarer så skal det ikke være noen andre skoler som har gått til dette skrittet.