Sørnett

Håp i livet

John Ndichu forteller om prosjektet.

John Ndichu forteller om prosjektet.

John Ndichu (26) er en av de få som har klart å komme seg vekk fra Kenyas nest største slum. Med sine 800 000 innbyggere, minimal tilgang på mat og kloakken rennende mellom “husene” er Mathare kanskje et av verdens vanskeligste steder å vokse opp.

Publisert:

- det eneste jeg ville da jeg var ung var å komme meg bort. Og takket være MYSA ble mitt største ønske oppfylt.

Mathare Youth Sports Association

MYSA ble startet i 1987 som et hjelp til selvhjelpprogram hvor sport skulle gi unge håp i livet. Organisasjonen har som mål å renske opp i det vanskelige miljøet i slummen, forebygge HIV, samt gi en mulighet til utdannelse. Det har de kommet langt med og er i dag verdenskjent for sitt arbeid.

- Det går nesten ikke an å tenke seg til hvor mye MYSA betyr for unge i slummen. De som ikke er med på programmene våre ender nesten alltid opp med å bli kriminelle eller narkotikamisbrukere.

Se verden

Du har kanskje sett dem vinne år etter år på Norway Cup. Men disse guttene spiller for mer enn bare medaljer. Mye mer. Dette gir dem for en liten periode muligheten til å leve det livet de alltid har drømt om.

- det er så vanskelig å komme tilbake etter turen. Alle er takknemmelige for det de har opplevd, men sitter ofte igjen med en følelse av at verden er utrolig urettferdig, forklarer Ndichu.

Hvert år er det kun 16 stykker som får reise. Og det av 1500 håpefulle ungdommer. Men et av kriteriene for å være med er at man har vært i prosjektet i minst to år.

- de som er i prosjektet har i hvert fall en drøm om en gang å få noe mer ut av livet. Og det er utrolig viktig.