Sørnett

Hiver seg på "Snapchat"-trenden

Appen "Snapchat" er lastet ned over hundre tusen ganger på andriod de siste tre døgnene. FOTO: Christine Jenssen

Appen "Snapchat" er lastet ned over hundre tusen ganger på andriod de siste tre døgnene. FOTO: Christine Jenssen

Mange bruker nå «Snapchat» og det har blitt en slags «App-trend». Appen ble tilgjengelig for Android 29. oktober i år.

Publisert:

- Appen har nok blitt så populær fordi du har mulighet til å bestemme over bildene selv. Bildene blir tatt med mobiltelefon i øyeblikket og deles med de du selv ønsker, sier professor Tor W. Andreassen ved BI.

Andreassen mener applikasjonens fordel er at bildene forsvinner og at du selv kan velge hvor lenge du vil vise de.

Ivrige brukere

Torkel A. Shibevaag, Julian Rikstad og Kristine Koslung er ivrige brukere av appen og sier de bruker den mest til å ta bilder av seg selv, venner og det de gjør.

- Snapchat har rettferdiggjort det å ta bilder av seg selv uten at det er kleint. Iphone har hatt det lenge og jeg har ventet i flere måneder. Nå kom det endelig for to dager siden på Android, så da lastet jeg den ned med en gang, sier Julian Rikstad.

Studentene synes det er en morsom og effektiv måte å dele bilder og kommunisere med venner på. De synes også det er et pluss at det er gratis om du har internettilgang.

Kan lagres

I og med at bildet forsvinner reduseres muligheten for misbruk av bildene. Men det er derimot ikke sagt at bildene ikke kan lagres på noen som helst måte, for du har muligheten til å ta en såkalt screenshot av bildet.

[img76118_2RS]

- Det har jo blitt sagt at det er helt trygt, men man kan ta screenshot av bildet. Motparten får beskjed når noen gjør dette, men bildet finnes jo fortsatt på telefonen. Så det er lite man får gjort med det selv om man får beskjed, sier Julian Rikstad.

Andreassen ser ikke noen problemer med denne appen, tvert imot. Han mener den begrenser muligheten for å kopiere og dele bildet med uønskede personer, dette synes han er positivt.