Sørnett

-Ikke bare en dag for de med kjæreste

VALENTINES DAY: Butikkene er fulle av valentines varer. FOTO: Henriette Mordt

VALENTINES DAY: Butikkene er fulle av valentines varer. FOTO: Henriette Mordt

4 dager unna Valentinsdagen og morsdagen er salget i full gang. Kort og bøker er noe av det som selges mest i butikkene på Sandens.

Publisert:

- Vi merker selvfølgelig en stor økning av salg av kort, gavekort, bamser og kopper som det står: ” Til min kjære” eller ”I love you” på, sier Stina Haugen som jobber på Norli på Sandens.

En klisje dag.

For mange kan Valentinsdagen være en klisjé og romantisk dag eller en tårevåt dag for de som ikke har en å holde rundt. I år er det nemlig både morsdag og valentinsdagen på samme dag.

For mange handler dagen om å gi et kort eller en gave til nære venner eller en du er spesielt glad i. Det er nettopp dette butikkene er ute etter.

Valentinsdagen har tradisjonelt hatt sterkere fotfeste i engelsktalende land, men har de siste årene vokst i populartitet også i Norge.

Økning i salget.

Haugen sier at de merker en økning i salg av bøker. De bøkene som blir solgt mest er kjærlighetsromaner i denne perioden. Det har nok litt med at vi går inn i en periode med masse kjærlighet rundt oss, sier hun og smiler.

Har dere noen kampanjer rettet mot disse dagene?

- Ja det har vi. Vi har noe som heter Valentine og morsdag kampanje, sier hun.

Men hun sier også at det er litt dumt at dagene er på samme dag, for om de hadde vært på to forskjellige dager så hadde det vært to dager å handle på. Men siden alt er på en dag kan det hende at de kjøper bare en ting sammen til mor eller kjæreste.

En søt dag.

[img12179_2RS]

Magnhild Lagemyr fra Vegårshei sier at hun og kjæresten sin skal ut å spise i Oslo og så gå på Oslo fashion week som er på valentinsdagen. Dette blir en kjempebra dag, sier hun med et lurt smil om munnen.

Hva syns du om denne dagen?

-    Jeg syns dagen er en veldig søt dag, der du kan utrykke hva du føler til venner og kjæreste. Denne dagen er ikke bare en dag for de med kjæreste, tilfører hun på slutten.

Skal du kjøpe noe spesielt til din kjæreste eller din mor?

- Nei, egentlig ikke siden vi skal til Oslo. Men tenkte å kjøpe en rose til han. Til mamma tenkte jeg å lage et kort eller kjøpe en blomst, men føler morsdag er mer en dag der pappa skal gi noe til mamma, avslutter hun.