Sørnett

Internett ombord i SAS-flyene

SAS blir et av de første flyselskapene i verden som har trådløs bredbåndstilgang og mobile tjenester ombord på alle sine flygninger i Europa og interkontinentale ruter.

Publisert:

Informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, sier at SAS vil bli verdens første flyselskap med trådløst Internett ombord på alle sine innenriksflyvninger fra våren av.

–Det er ny teknologi som gjør dette mulig. Vi har prøvd på dette tidligere, men teknologien har da ikke vært god nok. Nå er dette mye bedre utviklet, og vi begynner installeringen over nyttår. Tilbudet vil være klart rundt mars/april 2011, forklarer Johansen til Sørnett.

Etter hvert vil hele flåten til SAS ha dette installert, både kort- og langdistanseflygninger.

–Når innenriksflyene er klare, vil de internasjonale rutene bli prioritert, sier han.

Hotell og Facebook

–Kundene har etterspurt datatjenester ombord i lang tid. De ønsker spesielt å foreta bestilling av hotell mens de reiser, og generelt jobbe med arbeid som krever Internett-tilgang. Men dette er ikke bare viktig for de arbeidende, men også for unge som vil ha tilgang til Facebook og lignende tjenester, understreker Johansen.

Man kan ikke foreta samtaler ombord, men kunne sende SMS. Dataen vil overføres via GPRS, som bruker dataoverføring over GSM-mobiltelefonnettet.

–Tilgang til Internett vil være gratis for alle som reiser på klassene Economy Extra og Business. Men det vil ikke bli veldig dyrt for de som reiser med Economy, sier Johansen uten å kunne si noen konkret pris.