Sørnett

Istappene kan koste deg penger

Det begynner å bli mildere ute, og istappene som henger fra takene utgjør større fare enn noensinne. FOTO: Øystein Dypedal

Det begynner å bli mildere ute, og istappene som henger fra takene utgjør større fare enn noensinne. FOTO: Øystein Dypedal

Byen har den siste tiden vært full av faretruende istapper, nå er det siste frist for å fjerne dem.

Publisert:

Om du ikke har fjernet istappene i gården din, bør du kanskje komme deg ut nå. Ifølge NRK Sørlandet vil politiet i Kristiansand i dag dra rundt for å sjekke om gårdeiere har husket å fjerne istapper som utgjør fare for andre. Har disse istappene ikke blitt fjernet, kan du som gårdeier risikere opp til 10 000 kroner i bot, i tillegg til en anmeldelse.

- Resultatet for de som ikke har fjernet istappene blir anmeldelse. Bøtenivået vil ligge på mellom 4 000 kroner og 10 000 kroner, sier innsatsleder på Kristiansand politistasjon, Øyvind Hægeland, til NRK.

Jukser

[img13983_2LM]

 Det er tydelig at flere gårdeier har tatt til takke med skilt, i stedet for å faktisk fjerne de til tider livstruende istappene.  Det kan også daglig leder i rasfare.no, Frode Olav Smith, bekrefte.

- Jobben er ikke gjort selv om skiltet er oppe, problemet er der fortsatt. Det er gårdeiers ansvar å sette opp skilter så tidlig som mulig der det er rasfare. Deretter er de også lovpålagt å fjerne snøen og istappene som kan være livsfarlige. I Kristiansand er det flere gårdeiere som ikke fjerner problemet, melder Smith.