Sørnett

- Jeg elsker nabolaget mitt

SLETTHEIAGUTT: Ozan foran blokken på Slettheitoppen hvor han bodde i 9. etasje i ti år. Foto: Emma Sukalic

SLETTHEIAGUTT: Ozan foran blokken på Slettheitoppen hvor han bodde i 9. etasje i ti år. Foto: Emma Sukalic

Musikktalentet Ozan kan ikke tenke seg et bedre sted å vokse opp enn Øvre Slettheia, på tross av at området kommer dårlig ut på levekårsundersøkelse.

Publisert:

- Jeg synes det er utrolig triste tall, ettersom jeg har sett hvor stor ressurs vi faktisk er, og må ærlig innrømme at jeg ble veldig sjokkert over statistikken, sier Oguzhan Nicholas Yerlikaya.

[faktaboks]Fikk ikke jobb med norsk navn

19-åringen, bedre kjent som rapperen Ozan, har vokst opp i Slettheitoppen borettslag. Han mener statistikken Kristiansand kommune har fått fra Statistisk sentralbyrå (SSB) har sin forklaring i de mange ulike etnisitetene på Øvre Slettheia.

- Dersom du har en høy utdanning i ditt hjemland, og flytter til Norge, så får du ikke brukt utdanningen din, sier Ozan, som selv har opplevd å bli hindret på jobbmarkedet på grunn av sin bakgrunn.

- Det er litt morsomt, men samtidig utrolig trist. Jeg leverte cirka 30 CV'er til forskjellige butikker, med fornavnet mitt Oguzhan, og fikk null respons. Så leste jeg en artikkel om at navn hadde så mye å si. Jeg trodde ikke på det der og da. Men så brukte jeg mitt andre navn, Nicholas og leverte ut fire CV'er bare for gøy. Jeg hadde intervju fem dager etter.

- Handler om å starte tidlig

[img128651_2LM]

Tallene fra SSB viser blant annet at Øvre Slettheia ligger klart dårligst an når det gjelder ungdomsledighet, med hele 5,9 prosent, over dobbelt så høyt som Nedre Slettheia og gjennomsnittet for kommunen.

- Det handler om å starte tidlig, hvor integrering er nøkkelen til alt. Det handler om kunnskap og å vite hva en er verdt i samfunnet, sier Ozan.

- Lærte masse av hverandre

Han har nå flyttet til Porsgrunn hvor han studerer til å bli barnevernspedagog ved siden av iherdig arbeid i studio med å lage ny musikk. Oppveksten på Slettheia har han lite å utsette på, og han ber folk om å se forbi statistikk når de skal bedømme området.

- Barndommen min var helt utrolig, jeg kunne ikke vært mer fornøyd ved å vokse opp i en flerkulturell befolkning der vi lærte masse av hverandre. Jeg tror man må leve det selv for å forstå det, og ikke basere bildet sitt på noen tall.

Et bra sted å vokse opp

Ozan vil ikke høre snakk om at Øvre Slettheia har et integreringsproblem, og ber kommunen ta mer ansvar.

- Slettheia har ingen integreringsproblem. Dersom et slikt "problem" oppstår, er det Kristiansand kommune sitt problem. Selv kunne jeg ikke tenkt meg et bedre sted å vokse opp på. Jeg elsker nabolaget mitt.

[img128651_3LM]

[youtube]https://youtu.be/YXYqYJ2LW0k[/youtube]