Sørnett

Kan bli lenge på hotell

Jan Hægeland har tatt i mot over 88 flyktninger på Budget Hotel i Kristiansand

Jan Hægeland har tatt i mot over 88 flyktninger på Budget Hotel i Kristiansand

Budget hotell har i løpet av helga fått inn over 88 asylsøkere, og er blitt et transittmottak. Asylsøkerene kan fort bli på hotellet i flere måneder.

Publisert:

 

- Budget hotell er nå et transittmottak der man vanligvis sitter i 3-4 dager før man blir sendt ut på et mottak i en kommune, de blir fort sittende her lengre, sier Jan Hægeland, i Budget Hotel Kristiansand.

Samarbeider godt

I følge kan det være snakk om 2-3 måneder og kanskje lengre også for enkelte. Dermed er de nødt til å omstille seg og ordne diverse aktiviteter og tilbud til asylsøkerne.

- Vi har hatt et godt samarbeid med Refugees Welcome to Norway, Røde Kors og Redd Barna, sier Hægeland

til Sørnett. Tilbud som aktiviteter, legevakt og vaksinering er noe av det de nå jobber med å få på plass.

Gruppa Refugees Welcome to Agder (RWTA) jobber nå med å pakke klær som skal leveres til asylsøkerne. Alle asylsøkerne på Budget Hotel har fått klær fra herifra.
 

Helt fullt

I løpet av helga kom det rundt 250 flyktninger til Agder og mange av de ble sendt til Årros feriesenter i Søgne. skryter av tilbudet der. Der er ting satt godt inn i system, og de har kontroll. Hægeland mener at det er litt mer ute av kontroll i Kristiansand, det er i tillegg helt fullt på Budget Hotel, og man har ikke bygd noe ekstra for å avlaste situasjonen.

- Akkurat nå er det litt kaos her, men vi jobber med å få på plass gode løsninger. De som bor her vil veldig gjerne lære norsk og mange har blitt veldig flinke selv om de ikke har vært her så lenge. Vi har folk som kommer hit og lærer dem norsk, avslutter Hægeland.

 

 

Ønsker å fortsette samarbeidet

I går hadde Budget Hotel, Reugees Welcome to Agder og Røde Kors der de sammen kom til enighet om å fortsette samarbeidet dem i mellom. I følge Monica Strandmyr, styreleder i Refugees Welcome to Agder (RWTA), var det et veldig bra møte.

- Vi ble enige om å fortsette det gode arbeidet oss i mellom, og vi i RWTA skal fortsette å støtte med klær og aktiviteter. Dette er vi godt fornøyde med, avslutter Strandmyr.