Sørnett

Kastes i ilden i kveld

Standup-komiker Christer Torjussen skapte intim og munter stemning da han holdt kurs for de åtte deltakerne i går. (Foto: Linn Johansen)

Standup-komiker Christer Torjussen skapte intim og munter stemning da han holdt kurs for de åtte deltakerne i går. (Foto: Linn Johansen)

UiA-student Viggo Venn (22) ønsker et bedre standup-tilbud i Kristiansand. I kveld skal han selv stå på scenen for å fremføre sitt eget materiale.

Publisert:

- I dag skal vi starte litt med det praktiske. Har alle gjort hjemmeleksene? sier standup-komiker og kursholder Christer Torjussen.

Det er andre dag på standup-kurs på Gimlemoen, og deltakerne er spente. Det er bare ett døgn til de blir kastet ut i ilden foran et publikum på Pir6.

Viggo Venn er UiA-student, initiativtaker til kurset samt en av de åtte deltakerne. Med støtte fra Sørbok Kulturfond har han leid inn den kjente standup-komikeren Christer Torjussen, og nå gleder han seg til å lære.

- Jeg har vært på standup-kurs tidligere, men det var i Oslo. Nå er jeg gira på å få til noe liknende i Kristiansand også.

Lite tid

- Det er et veldig intensivt kurs. Vi startet på søndag, og allerede i morgen skal deltakerne fremføre sitt materiale, informerer Torjussen.

Stemningen i klasserommet på UiA er rolig og latteren sitter løst når kursholder tar en runde med de forskjellige ideene som har kommet opp i løpet av kurset.

- Jeg har tenkte kanskje å snakke litt om Dyreparken, sier Venn på sin tur.

Han har nemlig jobbet som baker i Kardemommeby, og bodd sammen med to Trikkefører Syvertsen-er.

- Livet bak scenen i Dyreparken, det er jo kjempemorsomt, oppmuntrer Torjussen.

Og med et par innspill fra både kursholderen og de andre deltakerne, sitter latteren løst allerede før morgendagens show.

[img49363_2LM]

Studentene klare favoritter

Christer Torjussen har holdt flere kurs tidligere. Men det er studentene som er hans favoritt-deltakere.

- Studenter er som regel relativt oppegående mennesker. De skjønner liksom hva som er morsomt, ler han.

I tillegg påpeker han at studenter ofte har en stor vennekrets, som gjerne stiller opp og støtter hverandre når deltakerne skal fremføre sitt sluttmateriale.

- Derfor har jeg skyhøye forventninger til morgendagen. Jeg satser på at det kommer masse mennesker, og at det blir en veldig morsom kveld.

Deltakerne følger nøye med mens Christer avslører både tips og triks innenfor standup-sjangeren.

- Det viktigste er å ha troen på seg selv. Å vite at man selv er morsom. Hvis ikke du synes du er morsom selv, så kommer heller ikke publikum til å synes det.

Videre sier han litt om hva som egentlig er morsomt:

- Det absurde. Det som er litt utenom det vanlige. Det er alltid morsomt, synes Torjussen.

[img49363_3LM]

Ser frem til opptredenen

I kveld skal deltakerne, tur etter tur, gå på Pir6-scenen i byen.

Kursdeltakerne Viggo Venn og Mathias Storm Michelsen (22) har begge stått på scenen før, og ser frem til kveldens show.

- Det er første gang jeg er på standup-kurs, og jeg har lært mange triks i løpet av disse to dagene. Jeg aner enda ikke hva jeg skal si når jeg står der på scenen, så jeg må snart prøve å finne på noe, smiler Storm Michelsen.

Han har stått på scenen to ganger tidligere, én av gangene sammen med Venn. I kveld skal de to imidlertid fremføre hver for seg.

- Jeg gleder meg som en unge, jeg, til å stå der helt alene, sier Venn.

Han er deltakeren med mest erfaring, da han har holdt hele fire show tidligere.

- Det blir veldig gøy. Og spennende. Drømmen er en åpen scene i Kristiansand, slik at flere kan få prøve seg, forteller han.

- Men vi tar ett skritt av gangen. Først skal jeg komme meg gjennom morgendagens show, så får vi se hva jeg kan få til senere.

Store forventninger

Etter en runde med bearbeiding av alles materiale, er Torjussen fornøyd:

- Det er mye bra her. Men også mye som kan jobbes med.

Han tror likevel at kursdeltakerne kommer til å gjøre stor suksess på Pir6 i kveld:

- Dere kommer sikker til å suble i ord og gå litt på trynet oppe på scenen. Men det kommer til å gå bra. Dere er flinke, hele gjengen, avslutter han.