Sørnett

FrP vil henge ut voldtektsforbrytere

NYTT FORSLAG: Sylvi Listhaug provoserer med nye forslag om voldtektsmenn. FOTO: frp.no

NYTT FORSLAG: Sylvi Listhaug provoserer med nye forslag om voldtektsmenn. FOTO: frp.no

Nok en gang klarer FrP å komme med en usmakelig uttalelse som nok ikke er nøye gjennomtenkt.

Publisert:

Kommentar: Nå har de altså gjort det igjen, denne gangen med FrP-byråd Sylvi Listhaug i spissen. Man kan spekulere på årsakene til at FrP stadig kommer med umoralske og provoserende forslag i media, men de har iallefall klart å lage overskrifter nok en gang. Denne gangen vil de henge ut voldtekstforbrytere i plakatform med navn og bilde, på åpen gate så alle vet hvem de er.



Jeg sympatiserer på ingen måte med voldtektsmenn, og synes det de gjør er ytterst frastøtende. Likevel mener jeg at som medmenneske, og som alle andre straffedømte, har de rett på å gjøre opp for seg ved å få en dom, gå i psykiatri og prøve å få orden på livet sitt igjen.



FrP tenker tydeligvis ikke på personen bak en sak. Det er ALLTID en person bak en sak. Hvordan skal en person som tidligere har gjort noe dumt, noe de angrer på, komme videre med livet om de skal bli hengt ut på denne måten? Holder det ikke at de må leve med seg selv?



Det tenkes heller ikke på familien, på venner, på alle andre som kommer til å bli berørt av forslaget til FrP. Det er en stor påkjenning for familien når et familiemedlem blir hengt ut i media for noe negativt de har gjort, det er vanskelig nok å komme videre i livet etter å ha funnet ut en så gjemt hemmelighet om en i familien.



Man har en slik type erfaring fra USA, og alle vet hvordan det er der. Pedofile og voldtektsdømte blir skydd av folket, og blir sett på med avskum. De er nektet boliger i barnevennlige strøk, og har ingen mulighet til å gjøre opp for seg og glemme, og komme tilbake til virkeligheten.



Nei, dette blir jeg skikkelig provosert over. Det er tydelig at Listhaug ikke har tenkt over dette lengre enn til tåspissen sin, og at hun ikke er for likeverd for mennesker i samfunnet. Jeg håper – faktisk forventer, at disse planene blir revet fra hverandre like kjapt som de kom, og at FrP framover tenker flere ganger over hva de faktisk foreslår. All PR er ikke god PR, fru Listhaug.



Les om saken her.