Sørnett

- Kommunen ignorer oss

SKUFFET: Kenneth Timenes mener kommunen trenger ny informasjon om stråling. FOTO: Nicklas S. Smelror

SKUFFET: Kenneth Timenes mener kommunen trenger ny informasjon om stråling. FOTO: Nicklas S. Smelror

Kenneth Timenes mener kommunen ikke gjør jobben sin når de mener elektromagnetisk stråling er ufarlig.

Publisert:

- Jeg synes det er merkelig at kommunen ikke følger med på den forskningen som har kommet. Kommunen ignorer oss som sliter med dette ved å ikke innhente ny informasjon om stråling, sier Kenneth Timenes.

Det var i en artikkel på Sørnett på fredag som avslørte forslaget om å gjøre hele Kristiansand trådløs. Kommunelege Vegard Vige mente elektromagnetisk stråling er ufarlig, men har blitt møtt av sterke reaksjoner.

Ny informasjon

17. november arrangere Norges miljøvernforbund en konferanse om elektromagnetisk felt og helse i Stavanger. Her mener Timenes at Kristiansand kommune må være på plass.

- Det er viktig at de blir opplyst av problestillingen som finnes rundt dette, og den faren det skaper for både oss og våre barn, sier Timenes til Sørnett.

Hos Kristiansand kommune har de merket reaksjonene etter at saken kom frem i media. De vurderer nå hva som skal skje videre.

Utelukker ikke deltakelse

- Vi ser nå gjennom de mailene vi har fått fra publikum, og vurderer hva vi skal gjøre med dette. Vi skal ha en lengre prat med våre ingenører og kommunelegen om hva neste steg i saken blir for oss, sier Sigurd Paulsen i den samfunnmedisinske enheten.

Han utelukker ikke at kommunene stiller på konferansen i Stavanger.

[img8308_2RM]

- Vi skal vurdere om det er verdt å sende en mann til konferansen for å høre hva som blir sagt på en slik internasjonal sammenkomst.

For Kenneth Timenes er ingen tvil om at kommunen burde delta, og han tror en mulig deltakelse ville fått de til å se at dette er et stort problem for mange.

-  Det er mange forskere fra hele verden som kommer dit, og de har kraftige saker med seg, forteller han.