Sørnett

Konklusjon om fusjon uteblir

Høringen kunne i realiteten bli lagt frem på et grupperom. 6 studenter møtte opp. Foto: Erik Pettersen

Høringen kunne i realiteten bli lagt frem på et grupperom. 6 studenter møtte opp. Foto: Erik Pettersen

7. april ble resultatet av et felles høringsutvalg mellom UiA og Høgskolen i Telemark lagt fram. I går ble studentene orientert.

Publisert:

Oppmøtet i auditoriet på UiA var labert. Ikke flere enn 6 studenter møtte opp for å høre prosjektleder Helge Møll og hans utvalgs vurderinger. Det er tydelig at fusjonen ikke engasjerer i særlig grad. De som møtte opp, var imidlertid svært engasjerte, og stilte krevende spørsmål og kom med det Møll karakteriserte som “svært verdifulle innspill” i etterkant av presentasjonen.

Styringsgruppen, utvalget som stod bak høringen, bestod av representanter fra ledelsen ved de to institusjonene. De konkluderte med at selv om det var tydelig at både Vest-Agder og Telemark hadde behov for en sterk utdanningsinstitusjon, var det ikke nødvendig å ta stilling til spørsmålet om fusjon allerede nå. De skisserte opp 2 mulige veier videre.
Enten kunne man gå inn for et konkret faglig og administrativt samarbeid, og gjøre en evaluering for veien videre etter 3 år. Alternativ 2 innebærer at man arbeider videre i dag med mulighetene for en fusjon, og hvordan denne eventuelt kan gjennomføres.

Utfordringer
- En slik fusjon vil by på mange utfordringer. Fusjon kan bli kostbart, og være vanskelig med tanke på de geografiske avstandene. Det kan virke skremmende, men det er ikke snakk om å sende studentene som pakker mellom fylkene. Det vi likevel vet, er at det er et stort potensial for økt studentmasse på Sørlandet. Institusjonene kan gå sammen inn møt departementene og utnytte hverandres faglige kompetanseområder, sier Helge Møll.

 Rektor ved UiA, Torunn Lauvdal var også til stede på møtet, og var opptatt av å avdramatisere.

- Poenget er å ha mest mulig samlet under én paraply, med én ledelse, for å gjøre Sørlandet til en konkurransedyktig region på utdanning, sier hun.

Verken Møll eller Lauvdal har ikke tro på at fusjon kan bli aktuelt allerede i år.

-En fusjon forutsetter stor oppslutning blant studenter og ansatte. Slik det ser ut i dag, er nei-siden sterk, avslutter Helge Møll.