Sørnett

Kontrastfull lokalkunst

Loddtrekning: en heldig vinner stakk av med fotografens favorittbilde. FOTO: Håkon Netskar

Loddtrekning: en heldig vinner stakk av med fotografens favorittbilde. FOTO: Håkon Netskar

Fredag forrige uke åpnet fotoutstillingen ”Christian Svart” av Amund Hestsveen i et folkefullt lokale på Bakgården.

Publisert:

På Bakgården bar i Kristiansand er veggene prydet av fotografier av Amund Hestsveen. Steder i nærområdet er motiv for utstillingen.

- Bildene er tatt i Kristiansand og Sørlandet. Man trenger absolutt ikke å reise langt for å kunne ta bilder, sier Hestsveen som har brukt Nodeviga i Kristiansand som motiv for mange av bildene

 

 

Skjønnhet og angst

Fotografen ønsker å uttrykke kontraster med sine hverdagslige motiver.

- Jeg ønsker å formidle det skjønne ved siden av det mørke. Ved siden av noe vakkert, henger noe mørkt og angstfullt, forteller han.

Hestsveen sier videre at han ønsker at vi møtekommer angsten og er åpne om den.

- Folk er ofte redde for smerte, og utsetter dermed slike følelser. Jeg ønsker å fremheve dette, slik at man kan snakke om det og prøve å komme seg videre. Men jeg ønsker ikke å moralisere heller, sier Hestsveen.

Hestsveen flyttet til Kristiansand for 10 år siden. Han har skrevet bøker og jobber som fotoreporter, men ønsker også holde på med fotointeressen på si, og understreker at penger ikke er viktig i denne sammenheng.

- Jeg har ikke tenkt til å leve av det, men å dyrke lidenskapen min er bare noe jeg må gjøre, forteller 43-åringen fra Akershus.

Hva synes du om kvelden så langt?

- Jeg synes det har vært veldig bra. Jeg er glad for at det kom såpass mange, og enda flere kommer etterhvert, sier en fornøyd Hestsveen.

Hestsveen opplyser om at det ikke er lenge til neste gang han skal ha utstilling i Kristiansand. Da er det portrettbilder som skal stilles ut, og det er portretter han vanligvis driver med innfor kunstfoto, forteller han.

 

Loddtrekning

[img124075_2RM]

Iløpet av kvelden var det loddtrekning hvor vinneren stakk av med fotografens personlige favorittbilde som viser en kald vinterkveld i Kristsiansand. Den heldige vinneren ble Anne-Lise Stendal.

- Jeg så dette bildet på veggen, og sa med det samme at dette ville jeg kjøpe. Derfor synes jeg det er helt fantastisk å vinne det. Jeg gleder meg til å henge det på veggen hjemme, ler Stendal.