Sørnett

Kreftpasienter ble narret

FOTO: Flicr

FOTO: Flicr

Kreftsyke Per Jan Usken (51) dro til Libanon for å få behandling, og etter elleve dager fikk han gladmeldingen av legen om at han kunne se 50 prosent forbedring. Dette stemte ikke.

Publisert:

Da Usken hørte en mirakelhistorie om en kvinne fra Kristiansand som hadde blitt kurert for kreft på et sykehus i Libanon, bestemte han seg for å dra dit, skriver fvn.no.

- Da vi snakket med henne trodde vi knapt våre egne ører. Hun hadde ett råd: Dropp cellegiften og reis til libanon og bli frisk, sier Usken til fvn.no. I november reiste Usken og flere andre kreftpasienter fra Sørlandet til Beirut.

Gladmeldingen om forbedring kom etter elleve dager.

- Jeg kunne ikke tro mine egne ører. Plutselig kom de andre norske pasientene, én etter én, med samme beskjed. Noen hadde opptil 70 prosent forbedring, forklarer Usken.

Tre uker senere ble Usken CT-undersøkt på Sørlandet sykehus, og undersøkelsene viste at kreften var verre enn før. 220.000 kroner hadde han da brukt på behandlingen i Libanon.

Dr. Elias Tuani ved Bitar Hospital, som har behandlet flere av de norske pasientene, avfeier kritikken.

- Jeg er svært fornøyd med behandlingen vi har gitt de norske pasientene. Inntil jeg ser dokumentasjon på at jeg har tatt feil, har jeg ingenting å beklage. Dette er ikke noe forsøk på å snyte pasienter, men utstyret vårt er ikke like avansert som det de bruker i Norge, sier Tuani til fvn.no.