Sørnett

Kristiansand Kommune nominert til Sørlandets Energipris- for andre året på rad

FULLTID: Det innleide teamet består av syv dedikerte mennesker. Her står de sammen med energiforvalter Yngve Einarsmo (nr tre f.v.)

FULLTID: Det innleide teamet består av syv dedikerte mennesker. Her står de sammen med energiforvalter Yngve Einarsmo (nr tre f.v.)

- Vi hadde ikke klart å bli en av de beste i landet på energi uten vårt topp engasjerte team, skryter Energiforvalter Yngvar Einarsmo.

Publisert:

Sørlandets Energipris deles ut av bedriften LOS AS for andre året på rad. For å vinne prisen må man være en smart strømbruker, en pådriver for å automatisere strømsparingen og være god til å dele erfaringene fra energiprosjektene med andre.


Energiforvalter i Kristiansand Kommune, Yngve Einarsmo, er fornøyd med en ny nominasjon.


- Det er ikke tilfeldig at vi nok en gang blir lagt merke til av LOS. Ledelsen i kommunen har gitt oss mange muligheter og midler til å satse på energisparing, noe som har ført til at vi er blitt veldig gode på dette området, sier han.

Suksessprosjekt

Kommunen startet i 2007 med et enøk-prosjekt i 125 offentlige bygg, der hovedfokuset var å redusere energiforbruket.

- Helt siden prosjektet startet har vi fått muligheten til å gjøre gode investeringer. Vi har fått inn flinke folk til å jobbe med dette, i tillegg til flere digitale og praktiske verktøy. På grunn av dette kan vi følge med på det ukentlige energiforbruket hos de ulike byggene. Videre kan vi derfor gjøre ulike tiltak hvis forbruket er altfor høyt, forklarer Einarsmo.

Han utdyper:

- Vi er blitt mer bevisste på å styre energiforbruket der folk ikke er tilstede. Et eksempel på dette er skolebygg. Der kan det spares masse energi i form av lys og luft når bygningen står tom.

[img144341_2LM]

- Hadde ikke klart det uten et fantastisk team

Ifølge Einarsmo er det et meget bra team som står bak suksessen.


- Det har vært utrolig viktig at kommunen har valgt en egen gruppe på 7 stykker som har fått lov til å jobbe med dette prosjektet på fulltid. Det har gitt oss kapasitet nok til å utføre det på en optimal måte, sier han.


Energiforvalteren snakker om en topp motivert arbeidsgruppe.


- De er alle veldig engasjerte, og har det gøy med det de jobber med. Det hadde ikke vært mulig å gjøre dette uten dem, skryter Einarsmo.

Blant de beste i landet

En av de som er leid inn som fulltidsansatt, er prosjektleder Rune Rosseland.


- Gjennom fokus og dedikasjon har vi klart å lykkes med prosjektet vårt. Vi har klart å bruke ressursene våre på en produktiv måte, mener han.


Rosseland er enig med Einarsmo i hans beskrivelse av arbeidsgruppa.


- Det er ikke så vanlig at man har syv fulltidsansatte i en kommune som kun jobber med dette, men det er mye av grunnen til at vi nå er de beste i landet blant storbyene på dette området, konkluderer han.

Vinnerne offentliggjøres på LOS Energidag, som arrangeres på Strand Hotel Fevik 25. mai.