Sørnett

Kun fire av 300 annonserer bolig privat

Konkurransetilsynet har fra 1.januar åpna for at private kan annonsere boligen sin uten å bruke en eiendomsmegler.

Publisert:

Fra 1.januar ble det lovlig for privatpersoner å annonsere for bolig gjennom nettportaler som Finn.no. I dag melder NRK at Forbrukerrådet har sett seg lei på at eiendomsmeglere og advokater advarer folk mot å selge boligen på egenhånd.

- Vi mener forbrukeren godt kan selge boligen selv, sier forbrukerredaktør Randi Flesland til NRK.

Da Sørnett sjekket Norges største boligmarked Finn.no, var likevel kun fire av 317 boligannonser i Kristiansand lagt ut av privatpersoner.

Arnstein Tjessem er en av dem som har valgt å selge boligen sin privat.

- Jeg har valgt å selge boligen privat spesielt med tanke på økonomiske kostnader. Men at en kan bruke nettportalen finn.no til å annonsere betyr mye, ikke minst fordi det dekker nærområdet godt.

Tjessem har fått god respons etter å ha lagt ut boligannonsa på Finn.no:

- Jeg har fått en del både telefoner og mail, i tillegg til at jeg har arrangert private visninger for de som har kontakta meg, sier Tjessem som tidligere har brukt eiendomsmegler til å antyde takst.

Føler du at du har kontroll på jusspørsmåla knytta til salg av bolig?

- Nei, derfor har jeg tenkt å bruke hjelp fra advokat eller eiendomsmegler til de formelle sidene av salget, som overføring av penger, sletting av pant og dokumentbehandling.

Har du regna noe på hvor mye du sparer på å selge privat?

- Jeg tror det ligger på 70-80.000 kroner, sier Tjessem

- Jeg sparer hele markedsføringspakka og honorarer til eiendomsmegler.

Konkurransestilsynet mener at privatpersoner kan være med å presse ned kostnadene ved å selge bolig etter å ha åpna for muligheten for privat annonsering, skriver NRK.