Sørnett

Kunder vender seg til DNB

DnB i Kristiansand opplever at flere henvender seg til dem. FOTO: Magnus Skogedal

DnB i Kristiansand opplever at flere henvender seg til dem. FOTO: Magnus Skogedal

Liten etterspørsel etter kontanter gjør at flere banker velger å kutte kontanthåndteringen helt.

Publisert:

Banksjef i DNB Kristiansand, Nancy Jensen, sier til Sørnett radio at hun ser nødvendigheten av å beholde kontanthåndteringen, og at de ikke vil følge de andre bankene i denne endringen.

Flere kunder kommer til DNB
Jensen forteller at flere kommer til dem, og med det kan se ut til at DNB har gjort et smart valg ved å ikke kutte kontanthåndteringen.

- Det er flere kunder fra andre banker som kommer til oss, nettopp fordi de ikke har kontanthåndtering i deres egne banker, sier Jensen.

Videre forteller Jensen at hun synes det er veldig ålreit å ha kontanter, og at kundene setter pris på å fortsatt ha mulighet til å hente ut disse i bankfilialen.

Nordea kuttet kontanthåndteringen
Nordea i Kristiansand er én av bankene som i fjor høst sluttet med kontanthåndtering, og gikk over til å bli en kasseløs bank. Som kompensasjon for dette har Nordea valgt å tilby veiledning i de digitale plattformene, som innskuddsbank, mobilbank og netbank.

Avdelingsbanksjef i Nordea Kristiansand, Astrid Nuland Marcussen, forteller at reaksjonene varierer, og at de vil fortsette å tilby veiledning så lenge det er ønskelig.

- Mange er i utgangspunktet veldig skeptiske og synes det er skummelt. Samtidig synes de det er veldig gøy når de får prøvd seg, og ser at de får det til. Det går veldig fint, og de blir så stolte og fornøyde med seg selv, forteller Marcussen.

Glemmer de eldre
En bankkunde Sørnett radio har vært i kontakt med sier at bankene glemmer de eldre.

Kunden forteller at hun hadde blitt meget misfornøyd hvis bankene hadde fortalt henne at hun måtte bruke nettbank fordi de skulle fjernet kontantene i kassa.

- Da hadde jeg slått de i hodet.  Jeg har ikke engang hatt kort før nå, jeg. De glemmer at vi gamle finnes, og jeg liker ikke å stå alene i en minibank, jeg.

Nøkkelord