Sørnett

Lang ventetid på Tangen er over

Her mottar rektor Eva Berg nøkkelkortet fra fylkesordfører Thore Westermoen.

Her mottar rektor Eva Berg nøkkelkortet fra fylkesordfører Thore Westermoen.

I dag fant den offisielle åpningen av Tangen videregående skole sted. Det var rørte politikere, rektor og elever tilstede under sermonien.

Publisert:

- Vi er stolte over å kunne ønske velkommen til Norges fineste skole, sa rektor Eva Berg i åpningstalen.

Hun er en av dem som har stått på for å gjøre byggingen av den nye skolen til en realitet. Det var ingen tvil om at forventningene hennes til skolen var blitt innfridd.

- Vi har fått en skole som både arkitektonisk og designmessig er i verdensklasse. Skolen er rett og slett råflott, sier hun.

Berg mener at det ikke bare er designet som er så bra med Tangen, men også mulighetene elevene får ved å gå der.

- Skolen fungerer veldig bra rent funksjonelt, og er tilrettelagt for at våre programområder kan drive god opplæring og at elevene også kan samhandle på tvers av programområdene, forteller rektor.

Dagen på Tangen var preget av en offisiell åpning, bord dekket med tapas og rørte øyne. Det var også fint besøk, blant annet fylkesordfører Thore Westermoen som hadde ordførerkjedet godt plassert rundt halsen.

[img5027_2RM]

- Bygging av slike skoler er veldig viktig for ungdommen, for utdanning og landsdelens næringsliv. Dette har vært et prosjekt som vi har måtte arbeide mye med for å få realisert, sier Westermoen stolt.

Han legger ikke skjul på at det har vært investert mye penger i prosjektet, men mener at det var det verdt.

- Det har vært investert omlag 650 millioner kroner i dette prosjektet. Jeg tror at denne skolen vil stimulere til god læring, og til god sosial kontakt mellom elevene. Når de to tingene fungerer sammen gir det en god utdannelse, smiler Westermoen.[nggallery id=18]