Sørnett

Litteraturprisen blir delt ut 23.april

Sørlandets litteraturpris har blitt delt ut i ti år. Dette året skal det bli delt ut en hederspris også. Prisene blir delt ut på verdens bokdag 23.april i Arendal bibliotek. Det er leserne som avgjør hvem som får prisen. Stemmeperioden er fra 9. februar til 31. mars.

Publisert:

En av de nominerte er Mirjam Kristensen. Hun er bosatt i Kristiansand, men  er født i Lyngdal, men oppvokst i Lyngdal og Flekkefjord.  Hun har studert idehistorie og litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo. Hun har tidligere gått på Heimly forfatterhøgskole i Troms. I 2000 debuterte hun med romanen "Dagene er gjennomsiktige". Hun har også skrevet "Etter freden: barn av konsentrasjonsleirfanger forteller". Hun er forøvrig nominert for boken "Et rikt liv". På Kristiansand kommune sine nettsider kan leserne gå inn å stemme på den de mener fortjener prisen.

- Hva synes du om å bli nominert? Det er veldig hyggelig det, sier Mirjam Kristensen til Sørnett. 

- Hvordan fikk du ideen til boken? - Det er litt vanskelig å svare på, fordi jeg har ingen konkret ide. Jeg begynner å skrive om en person eller et sted. Deretter vokser det fram, og utvikler seg.

Hun vant Sørlandets litteratur pris i 2002 for boken "De som er ute i regnværet"(2001).

Alle de nominerte er:

Karl Ove Knausgård: Min kamp 1-3

Mirjam Kristensen:  Et rikt liv

Jenny Hval: Perlebryggeriet

Paal-Helge Haugen: Kyst. Sør

Jan Atle Knudsen, Jo Van Der Eynden og Øyvind Berg: Hummer