Sørnett

Livsfarlig overgangsfelt

FARLIG: Det er dette overgangsfeltet Morten Bragdø advarer mot.  Foto: Kristin Skogheim

FARLIG: Det er dette overgangsfeltet Morten Bragdø advarer mot. Foto: Kristin Skogheim

Morten Bragdø mener noe må gjøres med gangfeltet på Hånesveien. Det har vært flere påkjørsler ved gangfeltet den siste tiden, og nå ber Bragdø om at noe blir gjort.

Publisert:

På grunn av den livsfarlige fotgjengerovergangen har Morten Bragdø nå sendt e-post til kommunen og ber på det sterkeste at noe blir gjort før et liv går tapt. I første omgang har Bragdø sendt inn mail om hva han mener må bli gjort.   På langsikt ser han på trafikklys som den beste løsningen til at det skal bli en tryggere overgang.
- Med et konstant grønt lys som kun vil bli rødt når en person skal gå over, ville vært den klart beste løsningen på dette problemet.

-Ser ikke en hest engang

[img9284_2RS]

- Når ikke engang en bil får øye på en hest som står klar til å krysse veien, hvordan skal de da klare å se et lite barn, spør Bragdø retorisk, og henviser til påkjørselen av hest og rytter for en tid siden der hesten måtte avlives.
De fleste som kjører denne strekningen er bilister som har bosted på Hånes.  Om morgenen og om ettermiddagen er det alltid mye trafikk på denne veien og ofte kø.

- Hvis en person skal over veien, og første bil ikke stopper så stopper ikke resten heller.  Det er jo klart at det er mange billister som irriterer seg over folk som går sakte over veien, så i stedet for å skulle stoppe for personen, så kjører de heller fortere forbi, sier Bragdø.
- Det handler mye om den generelle holdningen til folk.  Hvis folk gir et lite nikk og kanskje et smil, istedet for å ta det som en selvfølge at folk skal stoppe, så kanskje det vil bli litt tryggere å krysse veien, men da må jo også billistene stoppe avslutter Morten Bragdø

Mens Sørnett var på stedet for å observere trafikken ved gangfeltet, kommer det en mor med barnevogn og et barn på akebrett bak seg. Disse skal krysse veien og står klare. Ingen biler stopper for moren, men det som sjokkerer mest er politibilen som suser forbi uten å stoppe. Vi tar med oss det vi så videre til politistasjonen i Randesund for å konfrontere stasjonssjef Odd Nordmo, som allerede er kjent med saken til Bragdø.
Politiet på Randesund har sett på saken og støtter den ut i fra en faglig vurdering.
- Vi har bedt om at trafikklys skal bli vurdert som et langsiktig mål.
Odd Nordmo har selv gått over fotgjengerfeltet og er helt enig at det må bli gjort et tiltak der.  Da vi forteller Nordmo om politibilen som ikke stoppet for moren med barnevognen, sier han at det helt klart ikke burde skjedd.
- Dette kan være bare en feilvurdering av politiet. Han skulle selvfølgelig ha stoppet for kvinnen, avslutter Odd Nordmo.