Sørnett

Badevannet begynner å bli varmt

Småbarnfamiliene koser seg i Bertesbukta. FOTO: Per-Øyvind Nordberg

Småbarnfamiliene koser seg i Bertesbukta. FOTO: Per-Øyvind Nordberg

Vi testet vanntemperaturen på noen av de mest populære badestedene i Kristiansand.

Publisert:

Baneheia

Her har barnefamiliene flokket seg, og ser ut til å nyte sommervarmen. En lun vind stryker over vannet, noe som gir en deilig temperatur. Vannet er fullt av barn som nyter junisommeren. Vanntemperaturen er på behagelige 19 grader.

Odderøya

Her er det roligere, men det er en del som slikker sol på svabergene. Svært få badegjester her, men det er veldig idylliske forhold. Vanntemperaturen her er på kjølige 16 grader.

Bertesbukta.

Barnefamiliene har også funnet veien, og det er mye lek og moro rundt sandstrendene. En av de mer modige badegjestene tester stupebrettet, og det er en fin stemning blant badegjestene. Vanntemperaturen her på beskjedne 15 grader.

Otra

Elven Otra er vel ikke det folk flest forbinder med badeidyll, men det er fortsatt en del som tester det kjølige vannet om sommeren. I dag er det ingen badegjester å se, men litt båttrafikk er det i alle fall. Overraskende nok er vanntemperaturen på 14 grader, noe som ikke er så aller vært til en elv å være. Nå skal det sies at dette ble målt nesten nederst i elven, der det rolige partiet gjør at vannet ikke er så kaldt som i de mer strie partiene.

Det skal også legges til at alle temperaturene er mål langs land, og termometeret målte temperaturen ca 20 centimeter under vannoverflaten.

[imagebrowser id=89]