Sørnett

Blitt en av Norges beste på to år

Marius kom på 20. plass i fjorårets Iron Man hvor over tusen deltakere deltok.

Marius kom på 20. plass i fjorårets Iron Man hvor over tusen deltakere deltok.

For to år siden så Marius Buestad Lohmann (18) storebroren løpe triatlonløpet halv-Iron Man. Siden har Marius Buemann Lohmann (18) deltatt på halv-Iron Man og norgesmesterskap i triatlon.

Publisert:

- Triatlon var for meg en perfekt måte å holde seg i form på. Samtidig som jeg likte måten jeg kunne pushe meg seg selv på, sier stortalentet som i to år har drevet med triatlon.
2018 var et stort år for den gjennomtrente 18-åringen. Til daglig går i tredje klasse studiespesialiserende på Kristiansand katedralskolen Gimle, også kjent som KKG.

Høydepunktene fra fjoråret var da han løp inn på en 7. plass og en 9. plass i Norgesmesterskapet for voksne i eliteklassen. Niendeplassen var under grenen triatlon sprint. Da svømte Marius det forteste han kan i 750 meter, før han syklet fort to mil på sykkel. Deretter en sluttspurt på 5 kilometer.

Syvendeplassen var på grenen olympisk triatlon. Forskjellen på olympisk triatlon og sprint er at man både svømmer, sykler og løper dobbelt så langt. Det vil si en og en halv kilometer svømming, fire mil på sykkel og en mil med løping.
I august i fjor deltok han på Iron Man i Dublin. Blant 1200 deltakere i Dublin, kom 18-åringen inn til mål blant de 20 beste. Det var amme løp som hans storebror var med i to år tidligere, og som ga Marius gnisten for triatlon.

Europacup til sommeren
Vi møter Marius på Spicheren treningssenter, før han skal i en hard treningsøkt opp i skogene på Jegersberg en dag i januar preget av snøvær. På treningsplanen står det harde intervaller på 5x8 minutter i snøen oppe i skogene nord for Gimlekollen. Det er slik stortalentet legger grunnlaget for 2019 sesongen.

- Jeg trener to ganger om dagen fram mot sesongen som starter i juni og varer ut til høsten. Det er for å klare mine mål for 2019-sesongen, som er å hevde meg i europa-cupen for juniorer som kommer til sommeren, sier unggutten som representerer Kristiansand Triatlon.
Samtidig vil 18-åringen etablere seg på juniorlandslaget. Han vet godt hva han må klare for å innfri dette målet.

 

 

- Jeg vil si at på løping, er jeg en av landets beste i mitt alderskull. Det er på svømminga jeg har forbedringspotensiale, sier Buestad Lohmann som tidligere har drevet med løping på friidrettsbanen og roing før han begynte med triatlon.
Senest i høst var Marius på regionsamling i Bergen. Der trener han sammen med Norges beste juniorutøvere som befinner seg på Sørvestlandet. Det vil si utøvere helt fra Agderbyene på Sørlandet, til Bergen på Vestlandet.
- Vi har ofte disse regionsamlingene i løpet av vinteren. Det er der jeg treffer min triatlontrener Mikal Iden, sier han.

Les flere magasinsaker i ungdomsmagasinet som kommer snart!