Sørnett

En musikalsk reise fra London til Kristiansand

Bandet spilte nylig konsert i Oslo og har travle uker fremover. Fv. Erik Alfredsen (bass), John Boulter (gitar), Luke Godfrey (vokal/gitar) og David Boulter (trommer). Foto: Rebecca Trondsen.

Bandet spilte nylig konsert i Oslo og har travle uker fremover. Fv. Erik Alfredsen (bass), John Boulter (gitar), Luke Godfrey (vokal/gitar) og David Boulter (trommer). Foto: Rebecca Trondsen.

Hundred Streams flyttet fra London til lille Kristiansand for å slå igjennom som rockeband. De mener nordmenn er flinkere til å støtte nyetablerte musikere.

Publisert:

Hundred Streams er et selverklært rockeband inspirert av Bruce Springsteen og Paul Weller. Bandet består av brødrene John (30) og David Boulter (32), Luke Godfrey (20) og Erik Alfredsen (20).

Tilknytning til Kristiansand

Historien starter med at brødrene John og David, som hadde spilt sammen i flere band, møter vokalist Luke som på det daværende tidspunktet spiller trommer i et annet band. En umiddelbar gnist oppstår og de tre starter bandet med navnet Hundred Streams.

Sommeren 2009 flytter John til Kristiansand der han møter Erik, bassisten de var på leting etter som til slutt blir det siste medlemmet av gruppen. På grunn av den enorme avstanden bestemmer David og Luke, som fremdeles bor i London, seg for også å flytte til Kristiansand. I juli i år var hele bandet på plass i sørlandsbyen.

Hvorfor lille Kristiansand og ikke Oslo?

- Jeg har bodd her i to år nå og Erik er fra byen, så derfor føler vi en stor tilknytning til Kristiansand, sier John som snakker godt norsk.

- Selv om det er i Oslo det skjer så kommer vi ikke til å flytte fra Kristiansand med det første, sier Luke som er vokalist og gitarist.

Penger bare en bonus

Er det vanskelig å slå igjennom i England?

- Ja, i England opplevde vi liten respons. Folk visste ikke hvem vi var. All oppmerksomheten går til de store bandene som Kings of Leon. Her i Norge er folk generelt mye flinkere til å støtte små band som oss, forteller David. Han er overveldet over alle de positive tilbakemeldingene de har fått.

- Folk er annerledes og mer avslappet i Kristiansand. De setter mer pris på musikken vår. Vi får til og med lønn for spillejobbene våre, sier Luke og ler.

Han understreker samtidig at de ikke lager musikk for pengenes skyld.

- Du går ikke inn i musikkindustrien for å bli rik. Målet er å kunne leve av musikken og slippe å jobbe ved siden av. Både Luke og Erik har deltidsjobber, sier John.

- Jeg føler meg priviligert som får lov til å jobbe med det jeg elsker mest her i livet. Bare jeg får lov til å lage musikk trenger jeg ikke å bli millionær. Så lenge jeg har så det går rundt er jeg fornøyd, sier David.

Alle i bandet er stort sett selvlærte, med unntak av Luke som gikk på en musikkskole i England i to år der han blant annet lærte å spille trommer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

[img43556_2RM]

Livet i London

Hundred Streams er et band som holder seg milevis unna kjærlighetserklæringer og oppbrukte klisjeer i sangene sine.

- Tekstene handler ofte om opplevelser fra det virkelige livet, men vi skriver ikke om kjærlighet og jenter og sånn, sier John.

- Mange av tekstene handler om livet i London og alt kaoset der. Vi skriver det vi har i hodet, forteller John.

Mens John blir inspirert av Springsteen, blir Erik inspirert av de andre i bandet.

- Det er utrolig inspirerende å jobbe med så flinke musikere. De finner alltid på noe nytt, sier Erik mens de andre bukker ydmykt.

Latteren sitter løst blant de unger musikerne.

Krangler dere aldri?

- Nei, faktisk ikke. Selvfølgelig er det visse ting vi er uenige om, men foreløpig har det ikke resultert i noen stor krangel. Kanskje den kommer snart, sier David og ler.

Om det å være annerledes

Hva synes dere om norske band?

- Jeg er veldig fan av Big Bang. De er helt rå! Jeg var faktisk på konsert med de her i Kristiansand i fjor, forteller David.

- Det er utrolig mye bra norsk musikk. Norge har mange flinke artister. Jeg liker Animal Alpha (oppløst i 2008 red. anm.), Kaizers Orcehstra og Madrugada (oppløst i 2008 red. anm.). Og Ane Brun! Hun har en fantastisk stemme, sier John.

Hvor kommer navnet Hundred Streams fra?

- Navnet Hundred Streams skal symbolisere alle strømmene i havet. Det er et symbol på at havet er uendelig og har plass til alle. Det er plass til alle i denne verden selv om man er litt annerledes, forteller David med en litt mer alvorlig uttrykk.

Har du følt deg annerledes?

- Jeg har mange ganger følt meg annerledes og litt utenfor. Musikkbransjen er ikke den letteste bransjen. Det er ikke alltid lett å passe inn i de rammene som blir laget. Du skal ha de rette klærne og ha et bestemt image, sier David.

Den relativt nyetablerte rockegruppen har rukket å spille flere konserter allerede de siste månedene, blant annet i Oslo, Kristiansand og Birkeland. De jobber med debutalbumet som mest sannsynlig kommer ut på nyåret.

Fredag 7. oktober spiller de på Haandverkeren i Kristiansand. Konserten starter klokken 22.00 og koster 100 kroner. Aldersgrense 20 år.

Hør Hundred Streams på http://www.nrk.no/urort/Artist/HundredStreams/default.aspx