Sørnett

Full sal for første gang

Denne hovedsalen skal fylles til randen under kveldens formelle åpning av Kilden. FOTO: KJARTAN BJELLAND/KILDEN

Denne hovedsalen skal fylles til randen under kveldens formelle åpning av Kilden. FOTO: KJARTAN BJELLAND/KILDEN

Konserthuset Kilden er endelig ferdig, og i kveld skal det være formell åpning av bygget.

Publisert:

I kveld samles 1200 forventningsfulle mennesker for første gang i Kildens største sal. Det vil bli en rekke kunstneriske innslag i tillegg til musikk og taler.

Den største konsertsalen skal fylles opp av en rekke prominente gjester fra kulturverdenen på Sørlandet, i tillegg til politikere fra både Vest- og Aust-Agder fylkeskommune. Mange av håndverkerne som har vært med på byggearbeidet er også invitert.

Nøkkelen til bygget skal også skifte hender flere ganger i løpet av kvelden. Først overrekkes konserthuset Kilden fra byggstyret til avtroppende ordfører Per Sigurd Sørensen. Senere leveres nøkkelen videre til Kildens administrerende direktør Bentein Baardson, som skal stå for driften av konserthuset.

Kristiansand Symfoniorkester skal spille for publikum under ledelse av dirigent Rolf Gupta. I tillegg til musikk, er også teaterkunst på programmet . De inviterte skal få se et utdrag fra teaterforestillingen «Samtaler med mamma» et stykke reggissert av Vibeke Bjelke, fremført av Nicolay Lange Nielsen og Jorunn Kjellsby.

- Først skal gjestene og pressen få se seg rundt og ta bilder av lokalene. Etterpå skal vi ha en seremoni, sier mannen som har vært daglig leder for byggstyret gjennom hele byggeperioden, Ernst Aukland.