Sørnett

Fullsatte benker på bingoaften

SKÅÅÅÅÅÅL: Hver gang den rosa ballen ble trukket måtte alle skåle. Foto: Zhilwan Manbari

SKÅÅÅÅÅÅL: Hver gang den rosa ballen ble trukket måtte alle skåle. Foto: Zhilwan Manbari

Latteren satt løst under gårsdagens Bingoaften med Bingokongen Ronny Haugeland. Cafe Generalen var fullsatt allerede en time før start.

Publisert:

Ettermiddagssolen var allerede bak fjellet ved Cafe Generalen når "Bingokongen" Ronny Haugeland inntok scenen med bandet sitt. Komikeren, som til vanlig jobber på Blå i Oslo, elsker å vende nesen hjemover mot Sørlandet hver sommer, for å ha sin unike bingo med kristiansanderne.

HØR RADIOREPORTASJEN FRA BINGOKVELDEN:

Liker seg i Kristiansand 

Selv om Haugeland er bosatt i Oslo og ikke har sørlandsdialekten, er han faktisk født og oppvokst i Kristiansand. Haugeland sier grunnen til at han kommer tilbake fire ganger hvert år, er publikumet som fyller den lille cafeen hver gang han er i byen.

Jeg skylder Kristiansand å komme tilbake.

– Jeg er jo født og oppvokst i Kristiansand, og det tror jeg mange glemmer fordi jeg har en dialekt som ikke samsvarer med landsdelen. Det å returnere hit er på mange måter som å komme hjem, sier han.

Publikumet uteblir ikke når det er bingo, og Kristiansanderne elsker den gode blandingen av stand-up, allsang og "munnrap". Haugeland innrømmer at det er litt drikkepress på bingokveldene hans. Hver gang en rosa ball blir trukket fra bingokurven, tas det en obligatorisk skål blant deltagerne. Han forteller også at det gjør det lettere å slippe seg mer løs.

Populær blant publikum

[img143514_2RM]

Det er ikke vanskelig å se at bingokongen klarer å få publikumet til å le, og rett fra første setning kom vitsene og selvironien. Antonio Gonzalez, som har vært på Ronny Haugelands bingokvelder i Kristiansand tidligere, klarte å overbevise kompis Eyvind Myrstad Ingvaldsen til å bli med.

– Jeg har vokst opp med bingo, og ingen slår Bingokongens show. Det er grunnen til at jeg fortsetter å komme tilbake, sier Antonio. Eyvind har fått et godt førsteinntrykk av bingoen, selv om han ikke er helt inneforstått med reglene og måten man spiller på helt ennå, smiler han.

Fornøyd restaurantsjef

[img143514_3RM]

Hver gang bingokongen er på besøk fylles cafeen til randen, og omsetningen tredobles. Det er restaurantsjef Karoline Moe Fjellstad godt fornøyd med.

– Det er alltid veldig gøy å ha Ronny på besøk. Det kommer alltid veldig mye folk, og det blir god stemning, sier sjefen.

Den lille cafeen, som ligger litt gjemt på utsiden av sentrum, pleier å være et stille og fredelig sted til vanlig. Når Bingokongen inntar cafeen, derimot, blir den forvandlet til et festscene med allsang og god mat.