Sørnett

Gullstrupe og Youtube-fenomen

Foto: Youtube.com

Foto: Youtube.com

Lila E. Abrahamsen ga studiomusikeren bakoversveis da hun var i studio for første gang.

Publisert:

 

Lila Elveseter Abrahamsen har allerede rukket å gjøre seg bemerket i Lyngdal, med hennes imponerende opptreden under fjorårets UKM. Hun har også gjort seg bemerket gjennom et Youtube-klipp som har blitt lagt ut nettstedet. I løpet av ett døgn har klippet gått fra 7000 seere, til ca. 18 000.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y8m2xGofg4c[/youtube]

Nylig var hun i Lydbølgen Studio, og alt kan tyde på at det Kristiansand-baserte studioet har gjort et aldri så lite scoop. Med Demi Lovato-låten Give Your Heart A Break tok hun både studiomusikere og filmcrew med storm, skriver Lyngdalsavis.

– Etter at vi jammet litt i studio synes jeg at Lila sang så bra at jeg tilkalte de som lager filmer for oss. Kamerateamet ble også veldig overrasket over denne lille jenta med den store stemmen, minnes Øystein Aamodt i Lydbølgen Studio.

Hadde det gøy i studio

For Lila selv, var det første gang hun prøvde seg i et profesjonelt lydstudio.                                                                                                                                                                                                       [faktaboks]

– Jeg var veldig spent på å gå i et ordentlig studio for første gang. Vi var der i cirka tre og en halv time, og det var en veldig gøy dag, minnes Lila.

Kan nå langt

Øystein Aamodt, daglig leder og musikkprodusent ved Lydbølgen Studio, spiller gitar på Lilas cover-versjon av Give Your Heart A Break. Han er ikke i tvil om at 11-åringen fra Lyngdal kan nå langt med sin fine stemme.

– Det er klart når man jobber med talenter hver eneste dag, så ser man hvem som har det lille ekstra. Lila har absolutt det lille ekstra. Det er det ingen tvil om, sier Aamodt.

La til rette for sin datter

Studiodagen var en forsinket julegave fra foreldrene i 2012. Moren Magritt var med datteren i studio. Hun er sanger og sangpedagog ved Lister videregående skole, og hennes musikalske gener har gitt datteren en stemme det går an å leve av.

- Jeg er så glad på vegne av Lila. Hun gleder seg over responsen hun har fått, samtidig som hun øver hver dag.

Moren innrømmer at det var på UKM i 2012 at hun fikk sjokket.

-  Før UKM i 2012, satt Lila på rommet sitt og øvde og øvde. Men da hun først entret scenen og begynte å synge, ble jeg veldig overrasket og veldig stolt, sier moren til Sørnett.

Hylles av kjendiser

Aksel Hennie er den siste i rekken av norske kjendiser til å kommentere på Lilas stemme (Tidligere har Asbjørn Slettemark og Gunnar Greve uttalt seg).

 

[img106556_2LM]

 

 

 

 

UKM går av stabelen 8. Mars i Lyngdal i Lyngdal Kulturhus, og 15. Mars i Kristiansand i Samsen Kulturhus.