Sørnett

Høy kvalitet blant lokale filmskapere

SMAKEBIT: Et av bidragene til helgens arrangement. Bildet er fra filmen ”Aldri Fred” av Trond Arntzen. Foto: Cinemateket i Kristiansand

SMAKEBIT: Et av bidragene til helgens arrangement. Bildet er fra filmen ”Aldri Fred” av Trond Arntzen. Foto: Cinemateket i Kristiansand

Fredag 24. mai får 12 håndplukkede filmskapere få vise sin egenlagde kortfilm på Aladdin Kino.

Publisert:

”Film i Sør” som er arrangert av Cinemateket er en årlig kortfilmhappening som har vært avholdt siden 2000-tallet. Leder for Cinemateket, Janne Molberg forteller at arrangementet var først opprettet av Kristiansand Filmklubb, der hun selv var med i styret.
- Det ble så populært at vi gjorde det til en årlig tradisjon, sier hun. Hun fortsetter videre med at Filmklubben var med på å opprette et Cinematek i 2009, og dermed ble ”Film i Sør” overtatt av Cinemateket når Filmklubben la ned i 2010.

Premieverdi 5000 kroner
Det blir delt ut en jurypris på en verdi av 5000 kroner. Bak det hele består juryen av Kenneth Aslaksen, som er driftssjef for Fønix Kino, Hilde Marie Sørensen, som har vært animatør for blant annet ”Pelle Politibil” og Tina Andersson som jobber for Norgesfilm AS. Molberg forteller at både amatører og profesjonelle deltar i konkurransen, og at et av kriteriene er å være bosatt på Sørlandet.
- Juryen ser på kriterier som teknisk kvalitet, manus og skuespill. Alle kan få delta så det blir en variasjon i forhold til ulike sjangere, og en blanding av alvorlige og humoristiske innslag. Og en skal også gjerne være representanter fra ulike filmmiljøer i de forskjellige kommunene på Sørlandet, sier hun.

Jevnt nivå
Det har vært et høyt jevnt nivå hos årets bidragere. I år var det spesielt mange mellommenneskelige og alvorlige dramaer. For å få variasjon i programmet ble det mest prioritert blant denne kategorien.
- Alle årets bidrag fortjener en plass på lerretet. Det er veldig hyggelig å se at kvaliteten på lokale filmproduksjoner øker fra år til år. Det ble prioritert hardt blant mellommenneskelig og alvorlige dramaer, så ikke publikum bare får se triste og langsomme filmer, forteller Janne Molberg.

Arena for lokale produksjoner
Lederen for Cinemateket forklarer at de ønsker å være en arena for lokale filmproduksjoner, og fremme det lokale filmmiljøet vi har på Sørlandet. Hun mener også at det er viktig med erfaring for filmstudenter og andre filmskapere å få prøvd ut sine filmer på et kinolerret med et publikum til stede.
- Det er spesielt viktig for amatørene som ikke har noen mulighet ellers til å se sine filmer på ”kino”. Det er en viktig erfaring for filmstudenter og andre som lager film. Derfor gir vi dem mulighet til å bruke fasilitetene på Aladdin. Vi har saler og et maskinrom som er ypperlig til slike arrangementer, avslutter hun.

#Aladdin KinoVis flere

#aldri fredVis flere

#cinemateketVis flere

#filmklubbenVis flere

#filmproduksjonVis flere

#filmskapereVis flere

#fønix kinoVis flere

#Hilde Marie SørensenVis flere

#janne molbergVis flere

#Kenneth AslaksenVis flere

#movieVis flere

#norgesfilm asVis flere

#pelle politibilVis flere