Sørnett

Kunstnere søker gjesteleilighet

Her i Posebyen ligger kommunens gjestekunstnerleilighet. Foto: Wikimedia

Her i Posebyen ligger kommunens gjestekunstnerleilighet. Foto: Wikimedia

Kunstnere over hele verden sender i disse dager inn søknad om å få bo i Kristiansand kommunes kunstnerleilighet til høsten.

Publisert:

Søknadsfristen for Kristiansand kommunes gjestekunstnerleilighet i Posebyen er 1.februar. Perioden det søkes for er en, to eller tre måneder fra 1.september.

- Hittil har fem kunstnere søkt, men i høst hadde vi rundt 25 søkere. Av erfaring kommer de fleste søknadene inn i løpet av de siste dagene før fristen, forteller konsulent Gudrun Flatebø ved Agder kunstsenter.

Verdensvidt

- Hvem kan søke om å få bo i kunstnerboligen?

- Det kan alle profesjonelle kunstnere som ønsker en form for samarbeid med kunstmiljøet i Kristiansand, som en utstilling.

- Hvor kommer søkerne fra?

- Tidligere har vi hatt søkere fra både USA, Korea, Japan og Europa. Det er også et tilbud for lokale og nasjonale kunstnere.

Legge igjen spor

- Hva ser dere etter når dere velger ut de som får tilbudet?

- Kunstnerne må være på et høyt kunstnerisk nivå, samt ha godt planlagte prosjektbeskrivelser av hva de vil jobbe med i perioden de bor i Kristiansand. Vi ønsker også at kunstnerne som får bo i kommunens kunstnerleilighet skal legge igjen noen spor etter seg i byen, sier Flatebø.

- Dersom søkere har kontakter eller nettverk i Kristiansand fra før, som samarbeid med en kunstinstitusjon, blir også dette regnet med i vurderinga av søknaden.

Morsomme møter

Det er Kristiansand kommune som tilbyr ordninga med kunstnerleilighet, men fra september 2009 tok Agder kunstsenter over som administrator.

- Vi ønsker å legge til rette for morsomme og inspirerende møter mellom lokale og internasjonale kunstnere som skaper samarbeid, avslutter Flatebø.