Sørnett

Nedleggelsen er et faktum

Avtroppende leder, Morten Prytz synes det er vemodig etter at nedleggelsen av Kristiansand Filmklubb er et faktum

Avtroppende leder, Morten Prytz synes det er vemodig etter at nedleggelsen av Kristiansand Filmklubb er et faktum

Kristiansand Filmklubb avsluttet i dag sitt arbeid etter 50 år med magiske filmøyeblikk.

Publisert:

- Vi har brukt mye tid og krefter på å drive med dette. Men nå mangler vi nok ressurser til å holde på videre. Samtidig som at dette er trist, er det også fint å kunne vite at vi ikke har vært i mangel på oppslutning. Den har vært enorm, sier Prytz, som håper at andre aktører vil videreføre konseptet.

Norges eldste 

Kristiansand Filmklubb startet i 1961, og er sammen med Trondheim Filmklubb den eldste klubben i Norge. De har drevet med arrangementer og aktiviteter som for eksempel kortfilmkonkurransen Film i Sør.

De ansatte i filmklubben har lenge prøvd å få tak i nye ressurser for å holde liv i klubben. Det har de gjort ved å gjøre rekrutteringstiltak gjennom blant annet Facebook, egen nettside og flyers. Men alt uten resultat.

- Cinemateket i Kristiansand kommer til å fortsette som før ved å ha ukentlige visninger. Det blir det lignende tilbudet som filmklubben har hatt. Det hjelper på avgjørelsen vår at tilbudet i Kristiansand ikke forsvinner helt.

Filmskaperspirer mister muligheter

Filmklubben har vært med på å løfte lokale filmskapere ved å vise deres produksjoner på storlerretet. Det har vært en nyttig ressurs for de filmspirene som ønsker seg og opp og frem i bransjen. Prytz håper at selv om klubben nedlegges, skal ikke mulighetene til disse forsvinne.

- Det er et tap for Kristiansand at nytt blod ikke får tilgang til å vise frem hva de kan. Derfor jobber vi for en løsning på dette, slik at det kan fortsette som før.