Sørnett

Nesten ingen vet om dette gratistilbudet

Frank Skaiaa og Silvia Kleppe Skaiaa er storfornøyde med utlånsordningen til BUA Kristiansand Øst. Foto: Kamilla Aabel.

Frank Skaiaa og Silvia Kleppe Skaiaa er storfornøyde med utlånsordningen til BUA Kristiansand Øst. Foto: Kamilla Aabel.

- Utrolig bra tilbud, med en fantastisk service!

Publisert:

Ved Strømme senter i Randesund finner vi BUA Kristiansand Øst som drives av fritidsetaten i kommunen. BUA tilbyr gratis utlån av ski, skøyter, tur-utstyr og utstyr til alpint og langrenn.

– Vi visste ikke om det, sier Henry Thams, mens dattera Lerke Thams (6) synes det er veldig spennende med alle de fargerike skøytene og akebrettene.

– Utrolig flott tilbud! Vi kommer til å låne utstyr her i fremtiden, sier Thams.

Tidligere har fritidsetaten kun leid ut utstyr til klasseturer, organisasjoner og grupper som skal på tur. De to siste årene har de gått over til å låne ut til alle som måtte ønske det. I 2017 ble det blant annet lånt ut over 300 par med ski og skisko. De tror det blir mer i år.

Sparer mye penger

– Utrolig bra tilbud, veldig enkelt og greit med en fantastisk service, det er helt sikkert! Vi fikk låne alt utstyret vi trengte og hadde god glede av det, sier Frank Skaiaa med et stort smil etter helgas Hovden-tur med familien.

I fjor var familien på samme reise, men viste ikke om gratistilbudet på BUA. Dette året fikk kona, Silvia Kleppe Skaiaa en anbefaling av sin venninne før de skulle dra.

– Da vi var på fjellet Ifjord betalte vi rundt 2000 kroner for leie av utstyr. Man må også regne med bakkekort som kommer i tillegg, så vi er veldig takknemlig for dette tilbudet, sier Silvia Kleppe Skaiaa.

Leder av BUA Kristiansand Øst, Steinar Meyer Anthonsen, sier fritidsetaten har en visjon om å skape rom for begeistring.

- Det skal være mulighet for å komme seg ut, låne og bruke naturen. Det at man må ha utstyr selv skal ikke være noen begrensning, sier Anthonsen.

Nytt utstyr

For det nye året har kommunen blant annet kjøpt inn 24 par langrennsski til de minste, 50 par skøyter fra størrelse 29 til 40, og 19 par skøyter fra størrelse 38 til 46.

– Dette gjorde vi blant annet fordi behovet har økt med den nye skøytebanen som kom i vinter. En dag vil vi fylle opp hengeren og kjøre ned til skøytebanen for å låne ut skøyter for de som måtte trenge det. Da får vi vist hvem vi er, og ikke minst så er vi glade for å kunne låne ut gratis utstyr til folk, sier Anthonsen.

[img173992_2RM]

– Du kan få utstyr som passer deg uansett alder, fra du er fem år til du er 80 år. Ikke minst så slipper du å kjøpe nytt utstyr hvert år. Du kan prøve felle-ski, eller vil du smøre skia selv kan du det, og vil du gå topptur har vi ski til det også. Da slipper du å kjøpe utstyr hvis du har lyst til å prøve noe nytt.

- Hvordan går BUA Kristiansand Øst rundt?

– Vi søker midler til å kjøpe inn utstyr, og vi jobber med barn og ungdom. Gruppetilbud og aktivitet er viktig for oss da vi vil ha ungdom ut i aktivitet. Det er veldig greit å ha BUA tilrettelagt like ved kontorene. Det gjør at det er veldig enkelt å være tilgjengelig når folk måtte trenge å låne og levere utstyr, sier Anthonsen.