Sørnett

"Pappa ser dobbelt"

INTERVJU: Hans Martin Sveindal var på plass i radiostudioet på Gimlekollen for et intervju om sin nyutgitte bok. Her sammen med programleder Emma Huisman. Foto: Henrik Myhrvold Simensen

INTERVJU: Hans Martin Sveindal var på plass i radiostudioet på Gimlekollen for et intervju om sin nyutgitte bok. Her sammen med programleder Emma Huisman. Foto: Henrik Myhrvold Simensen

Hans Martin Sveindals hektiske liv som tvillingfar har blitt bok. Mandag var han på lufta hos Radio Gimlekollen.

Publisert:

Hans Martin Sveindal har 15 år bak seg som journalist, blant annet i store aviser som Aftenposten og Fædrelandsvennen. Den dag i dag jobber han i Kristiansand Dyrepark, i tillegg til at han lørdag ga ut boken "Pappa ser dobbelt". En bok hvor han deler sine erfaringer som far til fire, og ikke minst som far til tvillinger.

I radiostudioet på Gimlekollen var det en avslappet firebarnsfar som dukket opp. Han kunne fortelle om positive reaksjoner på boken. Programleder Emma Huisman var fascinert over forfatterens historie, men samtidig også nysgjerrig på hvordan han reagerte da han som tobarnsfar fra før av, fikk beskjed om at han ventet tvillinger.

- Mange kan nok få en negativ reaksjon. Men slik jeg så det var det som å vinne jackpot, forklarte firebarnsfaren om hvordan det var å få beskjeden om at tvillinger var på vei.

Utfordrende hverdag
Til tross for lykken over å ha fått de to tvillingene Fride og Sofie forteller Sveindal også om et hektisk liv hvor hvetebrødsdagene fort var over.

- Det var gøy, men det ble selvsagt slitsomt etter hvert. Det ble noen netter med ei jente på hver arm, fortalte Sveindal som til tross for noen søvnløse netter så tvillingene som en gave til verden.

Han kunne også fortelle om ferieturer hvor de to minste tok mye av oppmerksomheten, og butikkbesøk hvor de to tvillingjentene kunne løpe i hver sin retning, mens han selv skulle betale i kassen.

Ingen lærebok
En ting forfatteren selv er klar på forbindelse med utgivelsen av boken er at boken "Pappa ser dobbelt" ikke er en lærebok i hvordan man skal opptre som far. Men heller en bok om hans erfaringer som han håper andre kan dra nytte av.

- Jeg ønsket å gi andre et innblikk i mitt liv som far, samtidig som jeg også følte det manglet noe slik å lese for menn da jeg selv ble far, avsluttet Sveindal i intervjuet med Huisman.