Sørnett

Skreddersydd brudekjole oppfyller drømmen

Et forelsket par; Jan Tveita og Ingrid Pedersen. Foto: Privat

Et forelsket par; Jan Tveita og Ingrid Pedersen. Foto: Privat

Ingrid Pedersen har medfødt ryggmargsbrokk, og sitter i elektrisk rullestol. Liv Therese Haugen skal skreddersy brudekjole til den store dagen.

Publisert:

For fem år siden traff hun sin store kjærlighet, Jan Tveita, på folkehøgskole. Det er fire år siden hun takket ja til å gifte seg med Jan, og nå nærmer den store dagen seg!

Stoff til brudekjolen
Ingrid er 23 år, og oppvokst i Kristiansand. Hun er som alle andre jenter opptatt av å se fin ut. Hun viser frem stofftypen, som skal brukes til å lage brudekjole

[img31214_2RS]

- Det er så få kjoler i vanlige butikker som passer i forhold til mine mål, og det er også vanskelig å komme inn i enkelte brudesalonger fordi de er lite tilrettelagt.

Liv Therese Haugen er syerske og skal sy kjolen til Ingrid. Hun har vært hjemme hos henne og vist frem stoff som kan brukes til å lage kjolen, og Ingrid har valgt ut en bestemt type.

Syerske på besøk
Mandag 31. Januar kommer syersken for å ta det første målet. Ingrid gleder seg veldig!

Ingrid har sett en kjole på Internett som hun syns var fin, så hun vet hvordan hun vil at kjolen skal se ut.

Hun kjenner sommerfuglene krible i magen før syersken Liv Therese Haugen skal komme for å ta de første målene til brudekjolen.

Liv Therese har med seg en selvlaget tegning av kjolen, og kommer med råd. De diskuterer fram og tilbake hvordan kjolen skal se ut. Ingrid forteller hvordan hun vil ha det.

- Jeg har sydd fire brudekjoler tidligere, sier Liv Therese.

Ingrid forteller at hun fikk anbefalninger om at syersken var flink, og tok derfor kontakt med henne.

"Det lille ekstra"
- Å sy brudekjoler er hobbyen min, og siden jeg bruker fritiden min på det har jeg gode muligheter til å komme hjem til Ingrid for å ta mål, sier Liv Therese.

Syersken spør Ingrid hvilke detaljer hun ønsker å ha på kjolen.

Ingrid kommer med forslagene sine, og sier hva som er viktig for henne å ta hensyn til. Liv Therese nikker, og så begynner hun å ta mål av armene og livet til Ingrid. Deretter tegner hun endringer på arket.

Når de er ferdige med å måle overkroppen, setter Ingrid seg på en benk for å ta mål av hoftepartiet og lengden på skjørtet.

- Jeg liker å gi god service til kundene mine, og vil at de skal få det de vil ha, sier Liv Therese.

- Hun gir “det lille ekstra,” sier Ingrid og smiler takknemlig til Linn Therese.

Når målene er tatt, reiser Liv Therese hjem for å renskrive notatene og sy sammen kjolen.

[img31214_3RM]

Forlovede fra vestlandet
Forloveden til Ingrid bor på vestlandet. Om en måned skal hun besøke ham.

- Jan skal være med meg tilbake til Kristiansand, for å bli med på resten av bryllupsplanleggingen.

De har bestemt at kjolen skal være ferdig sydd sammen og klar til å prøves første gang, innen Ingrids avreise.

Andre som skreddersyr brudekjoler
Sørnett har tatt en rask ringerunde for å finne ut om det er flere som kan tilby å skreddersy brudekjoler. Vi fikk to treff i Kristiansand der folk kunne ta i bruk dette skreddersydde tilbudet.

- Ja, vi skreddersyr brudekjoler. Foreløpig har vi ikke vært borte i at rullestolbrukere har kommet og spurt om hjelp til dette, men om det en gang skjer er det klart at vi vil gjøre vårt beste for å klare dette, sier Merete Rike Grønlund, som jobber på Kjerrehjulet i Kristiansand.

- Ja, dette stemmer. Jeg driver et lite firma for meg selv som heter Brudedesign, og skreddersyr brudekjoler. Jeg har ikke hatt noen kunder som sitter i rullestol, men om jeg hadde fått det ville jeg ha prøvd å finne ut av hvordan jeg best mulig kunne løst det og gjort det jeg kunne, sier Torhild Skarstein.

[img31214_4RM]