Knepent tap for Start

Start klarte ikke å ta tre poeng i regnværet på Sparebanken Sør Arena, lørdag kveld.

Publisert:

Lørdag ettermiddag var det duket for et viktig oppgjør på Sparebanken Sør Arena, da Start tok i mot et poengjagende Aalesund.

Og det var nettopp gjestene som åpnet kampen best. Etter bare tretten minutter, tok de ledelsen ved Leke James. Nigerianeren kjempet ballen inn i mål, etter en lang pasning fra Michael Barrantes.

På eget gress klarte ikke Start å skape noe som helst de første 45-minuttene, og dermed stod det 0-1 til pause.

Andre omgang startet som den første, Start lite aktive på siste tredjedel av banen, mens Aalesund så komfortable ut med ledelsen de skaffet seg i første omgang.
Tok grep

Et kvarter ut i andre omgang gjorde Mons Ivar Mjelde grep. Solomon Owello og Espen Hoff kom inn for henholdsvis Espen Børufsen og Ernest Asante. Da begynte ting å skje på kunstgressmatta i Kristiansand.

De gule og svarte begynte å skape sjanse på sjanse, men i siste tredjedel sviktet det. Så skaffet laget et hjørnespark, hvor en Aalesund-spiller header ballen mot eget mål. Sten Grytebust i Aafk-buret fikk så vidt fingrene på ballen, som gikk opp i tverrligeren.

3 minutter før slutt skulle imidlertidig scoringen komme for Start. Zlatko Tripic dro seg fri, og avanserte inn i banen, og sentret til Owello, som kom skrått inn mot bortelagets 16-meter, og smelte ballen i lengste bak en sjanseløs Aafk-keeper.

Men gleden varte ikke lenge. Minuttet før kampen skal blåses av, klarerer Bismark Acosta ut fra Starts 16-meter. Tor Hogne Aarøy kjemper ballen tilbake i feltet, hvor han finner Petter Orry Larsen, som avgjør kampen for Aalesund.

Start taper dermed 1-2, og ligger på 8. plass i Tippeligaen.