Sørnett

Stor dugnadsånd på skilekene på Bystranda

FRIVILLIG: Arne Holte syns det er artig å være speaker på skilekene. Robin og Oliver venter spente på å få bli intervjuet. FOTO: Hanne Kristin Pedersen

FRIVILLIG: Arne Holte syns det er artig å være speaker på skilekene. Robin og Oliver venter spente på å få bli intervjuet. FOTO: Hanne Kristin Pedersen

Da Kjell Pedersen (Nrk) ringte til Kristiansand kommune og Agder og Rogaland skikrets, med en forespørsel om å arrangere skileker for barn på Bystranda, var det ingen som var vanskelig å be.

Publisert:

Onsdag samlet 450 barnehagebarn og skoleelever seg på Bystranda for å delta på ulike skiaktiviteter. Langrenn, skiskyting og hopprenn var aktivitetene som de kunne delta på.

Skikretsen
Konsulent i Agder og Rogaland skikrets, Åse Karin Wigemyr, har et overordnet ansvar for at skilekene går som de skal.

-Jeg håper barna går hjem med en følelse av at ”Jøss, dette var en gøy dag på ski.” Etter at værkaoset i går lettet opp, kunne hun endelig puste lettet ut.
- Det er jo fantastisk at været ble så bra. Det er rett og slett en drøm å få være med å arrangere en slik dag.

Pensjonerte
Pensjonerte Arne Holte var en av de titalls frivillige som var med å arrangere skilekene. Hans oppdrag for dagen var å være speaker. Holte passer på at alle barna vet hvor de skal gå til de forskjellige aktivitetene, og at ingen står i ro og fryser.
- Å jobbe som frivillig på et slikt arrangement er bare veldig bra. Jeg elsker jo vinteridrett. Dessuten er det kjekt å få intervjuet barna, legger han til før han spør en gjeng om hvor mange runder de har tatt i langrennsløypen. Like etter setter Holte på musikk, og det runger ut ”det er typisk norsk å være god på ski” fra høytalerne.

Parkvesenet
Værkaoset i går så ut til å sette en stopper for den populære hoppbakken.
- Jeg skulle hente den i Arendal i går, men det var helt umulig på grunn av snøværet. Men Parkvesenet var fantastisk, de dro og hentet den klokken halv syv i morges, smiler konsulent i Agder og Rogaland skikrets.

Jan Arild Lundal, Bente Lian og Kåre Sodefjed jobber i parkvesenet i Kristiansand kommune. De er alle fornøyde med en annerledes dag på jobben. Parkvesenet har vært med å kjøre opp løypene for arrangementet og rigget til utstyr. Nå står de og deler ut pølser og saft til barna.

[img11769_2RM]

Sodefjed sier det er mange som vil ha pølser.
–Det er godt vi har kjøpt inn over 600 stykker.