Sørnett

Uke for skeptikere på UiA

Skepsisuga arrangeres ved UiA i Kristiansand. (Foto: Victor Winsjansen)

Skepsisuga arrangeres ved UiA i Kristiansand. (Foto: Victor Winsjansen)

Skepsisuga arrangeres i år for første gang ved Universitet i Agder (UiA).

Publisert:

 

- Skepsisuga er kort sagt ei uke hvor vi ønsker å gi folk muligheten til å utforske kristen tro, men med den kritiske sansen i behold, sier Elizabeth Severinsen (bildet), ansvarlig for uka og trainee i Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag (NKSS).

[img103969_2RS]

10.-13. mars arrangeres Skepsisuga for første gang ved UiA, campus Kristiansand. Liknende aksjonsuker har blitt arrangert tidligere ved studiesteder flere steder i landet, men det er altså første gang en sånn uke arrangeres i Kristiansand.

- Vi hadde "Mission Week" i fjor, som var noe liknende som Skepsisuga, men i mindre skala, forteller Severinsen.

Arrangør av Skepsisuga er Kristiansand Studentlag (en del av NKSS, journ. anm.), og det er foruten Severinsen flere frivillige som står for selve utførelsen av uka.

 

[faktaboks]Diskuterer Gud

Programmet for Skepsisuga består hovedsakelig av flere seminarer rundt ulike problemstillinger knyttet til kristen tro. Ellers vil blant annet filosof og medlem i Human-Etisk Forbund, Stein Rafoss, debattere rundt temaet "Guds eksistens" mot den svenske teologen og forfatteren Stefan Gustavsson. Gustavsson vil i tillegg sammen med Emily Burgess og Tom Welton fra England være hovedtalere under Skepsisuga.

Bandet Seek vil holde konsert på slutten av åpningsdagen.

 

Gratis

Alt som skjer i løpet av arrangementet vil være gratis.

- Man vil få gratis lunsj, sier Severinsen, og forklarer at dette vil være i forbindelse med såkalte lunsjseminarer.

Skepsisuga er hovedsakelig retta mot studenter ved høyere utdanningsinstitusjoner i Kristiansområdet, og særlig de med skeptiske holdninger i forhold til kristen tro.

Nøkkelord