Sørnett

- Vanskelig å velge

Biblioteksjef Anne Kristin Undlien og juryformann Toralf Edgar Kråglund var begge fornøyd med de nominerte. Foto: Linn Johansen

Biblioteksjef Anne Kristin Undlien og juryformann Toralf Edgar Kråglund var begge fornøyd med de nominerte. Foto: Linn Johansen

Fredag morgen ble de nominerte til Sørlandets litteraturpris 2011 annonsert. I motsetning til tidligere år skal det i 2011 deles ut to priser: Én for beste skjønniltterære bok og en for beste faglitterære bok.

Publisert:

I kategorien "beste skjønnlitterære bok" ble Gaute Heivoll nominert med boken "Før jeg brenner ned". Andre nominerte er Øystein Hauge med boken "Stilleben", Benedicte Meyer Kronberg med boken "Ingen kan høre hvor stille det er" og Karl Ove Knausgård med både "Min kamp 4" og "Min kamp 5". Knausgård mottok forøvrig den samme prisen i 2010, da for de andre bøkene i serien.

I kategorien "Beste faglitterære bok" ble Håvard Rem nominert med boken "Innfødte skrik", Else Sprossa Rønnevik med boken "Bakerovnen" og Johan-Christian Sandvand med boken "Har du hørt".

Anne Kristin Undlien, biblioteksjef for Kristiansand folkebibliotek og representant fra Sørlandets litteraturpris, håper på at prisen kan skape engasjement rundt litteratur fra sørlandet. Hun vil også støtte nye forfatterskap. Undlien kan røpe at hun har noen favoritter, men sliter litt med å velge ut én av bøkene.

- Jeg holder på å bestemme meg for hvilken jeg liker best, smiler hun lurt.

Juryformann Toralf Edgar Kråglund kan fortelle at prosessen med å velge ut bøker både har vært lang og vanskelig. Det har vært mange diskusjoner innad i juryen, men nå er de endelig blitt enige.

- Sørlandet har et rikt mangfold av litteratur. Selv skulle jeg ønske at vi kunne nominere enda flere forfattere, sier han. Likevel påpeker han at han er svært fornøyd med det endelige utfallet.

Nå håper både Undlien og Kråglund at publikum stemmer på den boken de liker best. Alle kan stemme fram til 8. april, og prisen deles ut 30. april.

[img32648_2LM]

Gaute Heivoll sin bok "Før jeg brenner ned", ble som ventet nominert til litteraturprisen. Boken har mottatt strålende kritikker. Den er oversatt til en rekke utenlandske språk og med enda flere på trappen. Forfatteren har tidligere fått Sørlandets litteraturpris i 2008 og 2009, da for bøkene "Doktor Gordeau og andre noveller" og "Himmelarkivet".