Sørnett

Yogi Bjørn og Boo Boo på nye eventyr

Yogi Bjørn er en film som handler om den sjarmerende bjørnen Yogi og hans trofaste venn Boo Boo. En morsom film, der latteren sitter løst og som egner seg for hele familien.

Publisert:

Yogi_Bj_rn_173960fHandlingen foregår i Jellystone-parken som er en park med mye liv, men få besøkende. Yogi er nemlig en sulten bjørn som ikke liker å jakte på dyr slik som andre bjørner, men som derimot elsker å stjele piknikkurven til de få besøkende som ankommer parken.

Ordfører Brown får som følger av de lave besøkstallene i oppdrag, for å unngå konkurs, å stenge hele parken og omregulere den til landbruksområde for så å tjene penger på hoggstrettigheter. Dette blir dårlig mottatt av parkvokter Smith og de andre dyrene i parken. De bestemmer seg for å klare å nå budsjettet innen en uke slik at Jellystone ikke må selges. Mange kreative forslag kommer inn og Yogi prøver iherdig å hjelpe til, selv om det som regel ender med at ting blir verre. Godviljen er der, men hans klønete opptredener ødelegger dessverre så altfor mange ganger.

Yogi_Bj_rn_172892sYogi er en karismatisk og morsom bjørn som oppfører seg mer som et menneske enn en bjørn. Han går aldri tom for kreative ideer selv om ikke alle er like gjennomtenkte. Boo Boo er Yogis trofaste venn og medsammensvorne. Det er ikke til å unngå å bli sjarmert av den vesle bjørnen med den blå sløyfen og den forsiktige stemmen. Han minner mye om karakteren Ludvig fra Flåklypa. En søt, redd og litt naiv bjørn i en stor, stor verden.

[sniplet faktaboks] Filmen inneholder masse humor, spenning og dramatikk. Kommer de til å klare å redde Jellystone? Det oppstår også søt musikk mellom parkvokter Smith og dokumentarlageren Rakel, så det er et spekter av spenning, romantikk og masse humor. Om du er litt bløthjerte skal du heller ikke se bort i fra at du kan felle en tåre eller to. Men mest av alt er filmen morsom og den gjør seg veldig bra som 3D. 

"Yogi Bjørn" er en av de mest populære tegnefilmfigurene i amerikansk TV-historie. Figuren ble introdusert som en del av Hanna-Barberas "The Huckleberry Hound Show" før den godslige bjørnen fikk sin egen serie i 1961. TV-suksessen  førte til en tegneserie publisert landet rundt, og i 1964 ble Yogi den første Hanna-Barbera-figuren som havnet på kinolerretet, i "Hey There, It's Yogi Bear".

Yogi Bjørn er en morsom familiefilm som garantert vil falle i smak hos mange. Jeg har lite å utsette på filmen, hvis det skulle være noe måtte det være at jeg savnet litt mer musikk. Yogi Bjørn egner seg for barn i alle aldre, og de voksne kan også vente seg en fin opplevelse med denne familiefilmen.

Terningkast: 5