Sørnett

Matkjede hang opp ulovlige reklameplakater

Ulovlige reklameplakater oppover mot Gimlekollen. Foto: Rikke Monsen

Ulovlige reklameplakater oppover mot Gimlekollen. Foto: Rikke Monsen

Den nyoppussede butikken fristet bilister med reklameplakater. - De ville aldri fått tillatelse, sier vegvesenet.

Publisert:

Butikken på Fagerholt har gått til nye, ulovlige metoder for å reklamere for sine tilbud foran åpningsdagen.

Tilsammen henger omtrent seks reklameplakater og åpningstider i henholdsvis Tretjønnveien og på Ålefjærveien.

- Vi kan ikke se at butikken har søkt om tillatelse, og derfor kommer vi til å ta initiativ ovenfor entreprenør,  forklarer Ingrid Sigridnes i Statens Vegvesen.

- Ville aldri fått tillatelse

Er det noen mulighet for at butikken kunne gjort dette lovlig?

- Sånn som det høres ut ville de aldri fått tillatelse til dette. Ifølge loven er det å sette opp skilt som veianvisning en mulighet, men åpningstider og konkrete tilbud er ikke aktverdig. I så tett bebodde områder hvor man finner lekende barn og mosjonerende der er det viktig at aktsomheten er høy, påpeker Sigridnes.

Lover bot og bedring

Butikkeier ved Rimi Fagerholdt hadde en hektisk torsdag, men kommunikasjonsrådgiver Kristina Kollerud i Rimi beklager reklameringen via mail til Sørnett:

- Reklameplakatene ble hengt opp i forbindelse med åpningen av den nye butikken, og det var ikke ment at de skulle bryte med Vegvesenets regmelent. Dette skal vi rydde rydde opp i med en gang slik at videre markedsføring er i tråd med Vegvesenets bestemmelser.

Det er imidlertid ikke kjent hvilke reaksjoner de ulovlige reklameplakatene vil få fra Vegvesenet, siden dette varierer fra ett tilfelle til et annet.

[img25244_2LM]